Най-нелепите диети – детски пюрета и зелева супа

Най-нелепите диети – детски пюрета и зелева супа

Хората са в състояние да направят невероятни глупости, за да изгубят омразните излишни килограми. Някои от диетите, целящи бързо вталяване, са глупави и дори опасни за здравето.

Една от тези диети е тази на Хорас Флечър, който измислил диетата, базирана върху непрестанно дъвчене на храната. Методът изисква сто предъвквания на всяко парче.

Диетата на каменния век е на принципа, че трябва да се консумират само продукти, които са използвали пещерните хора. При спазване на тази диета човек получава дефицит на ценни вещества, които се съдържат в млякото и зърнените храни, защото е разрешено да се яде само месо на диви животни, ядки, плодове и зеленчуци.

Сред най-безумните диети е базираната на детски пюрета. Според нея е най-добре да се хапва онова, което е предназначено за децата. Препоръчва се да се консумират малки порции пасирана храна четиринадесет пъти дневно.

Най-нелепите диети – детски пюрета и зелева супа

Един от недостатъците на тази диета е недостатъчната консумация на белтъчини, което води до намаляване на мускулната маса и може да забави обмяната на веществата.

Диетата, наречена Майстор на Пречистването, била разработена от Стенли Барус, който написал книга с името на диетата. Последователи на този принцип на отслабване станали много холивудски звезди.

Тази диета е прочута също така като лимонадена диета или диетата на основа на кленовия сироп. Тя се състои в това в продължение на четиридесет дни да консумирате само и единствено смес от лимонов сок, кленов сироп, кайенски лют пипер и вода.

Според специалистите тази диета е направо убийствена, тъй като води до загуба на мускулна маса, рязко намалява нивото на кръвната захар, води до дефицит на витамини и до други неприятни последици.

Популярната диета на основата на зелева супа също не е от най-полезните за организма. Идеята е да изяждате по няколко чинии зелева супа дневно в продължение на една седмица.

Тази диета обаче крие опасности за здравето ви, тъй като изключвате едновременно няколко групи храни, което води до дефицит на витамини и минерални вещества и в крайна сметка се отразява зле на здравето ви и на външния ви вид.

Диетата, основана на сладки, била създадена от доктор Сенфърд Сийгъл. Идеята е да залъгвате глада, като при всеки пристъп на глад се тъпчете със специални сладки. Тази диета забранява други храни, а също така и каквото и да е физическо усилие, тъй като калориите, които поемате, ще ви стигат единствено за сдъвкването на няколкото бисквитки.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати