За да отслабнете, яжте лук и чесън

За да отслабнете, яжте лук и чесън

Според тибетските лечители затлъстяването и излишните килограми е знак, че структурата „слуз” в организма е повредена. На тази структура съответстват няколко физиологически компонента в човешкото тяло: слуз, лимфна течност, мазнина, вода.

Хората с излишни килограми почти винаги страдат от увеличена щитовидна жлеза, имат проблеми с двигателната система, рискуват да се разболеят от атеросклероза, да ги сполети инсулт или инфаркт.

Лечението на затлъстяването е в правилния начин на живот и в правилното хранене. Главна заплаха за течната структура в организма представляват два вкуса – горчивото и сладкото.

Полезни са три други вкуса – кисел, солен и пикантен. Затова използвайте ги, ако страдате от наднормено тегло. Според тибетските лечители две четвърти от стомаха по време на хранене трябва да напълним с храна, една четвърт с вода, а четвъртата четвърт остава празна.

За да отслабнете, яжте лук и чесън

Те са напълно прави според съвременните диетолози, тъй като препълненият стомах трудно сне справя с храносмилането. Друг провокиращ затлъстяването фактор е храненето преди да се изчака предишната порция храна да се смели. Това забавя процесите на обмяна на веществата и пречи на пречистването на организма.

Ин-продуктите са всичко сладко, млечно, картофи, макарони, тестено, свинско, риба и морски продукти. Също така банани, праскови, грозде, сливи, моркови, цитрусови плодове, краставици и домати.

Стомахът е орган, подчинен на ян-енергията. По време на храносмилане температурата в стомаха се покачва и може да достигне до 40 градуса. Студената течност или храна забавя процесите на храносмилане.

Ян-продуктите са много малко – това са сол, лук, чушки, чесън. Това означава, че за да работи стомахът ви добре, тряба да солите и подправяте всяко ястие, да добавяте в него лук и чесън.

Препоръчва се яденето на агнешко месо, продукти от овче мляко, стар фасул, ягоди, малини, нар, а захарта трябва да се смени с мед. Добре е да пиете всяка сутрин топла вода с мед и джинджифил.

Продуктите трябва да са пресни и да са приготвени по възможност на открит огън. Хлябът е полезен за хората с наднормено тегло само ако е направен без мая, а картофите и грахът трябва да бъдат забравени.

Разпределете дрехите си в гардероба така че да отделите една купчина с дрехи, които са ви омалели, но в които бързо ще се поберете отново след като отдлабнете.

Поне веднъж в седмицата се качвайте на кантар, за да разберете дали случайно не сте качили няколко грама, вместо да сте се отървали от тях. Според изследвания на психолози хора, които рядко се мерят на кантар, постоянно качват килограми.

Трябва поне един час на ден да водите активен начин на живот. Ако нямате време за тренировки във фитнес залата, заменете возенето в асансьора с качване пеша по стълбите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
94
94
19.07.2015 09:48
глупаво е това твърдение от заглавието
0
0
спас
спас
16.10.2011 18:55
Като изключим солта, бих пробвал с другите подправки.
0
0
възмутен
възмутен
29.04.2011 23:55
Големи глупости пишете.
3
0
Nadia sotirova
Nadia sotirova
03.02.2011 15:34
Прекрасни са кухните Dialog. Как да си поръчам ?
1
2