С пресноизцедени сокове се отслабва бързо

С пресноизцедени сокове се отслабва бързо

Ако решите да отслабвате със сокове, трябва да го правите с прясноиздецени сокове от плодове и зеленчуци, а не с тези от кутиите и бутилките в магазините, защото в повечето от тях има консерванти и оцветители.

Диетата със сокове може по-скоро да се нарече пречистване, защото тя избавя тялото от натрупаните токсини и шлаки и подобрява значително обмяната на веществата.

В същото време соковете насищат организма с полезни витамини и микроелементи, благодарение на което употребата на прясноизцедени сокове има и лечебен ефект.

Соковата диета е нискокалорична, защото през този период организмът получава много малко количество мазнини, белтъчини, както и въглехидрати. Затова соковата диета е много ефективна.

С пресноизцедени сокове се отслабва бързо

Едновременно с решението на проблема с излишните килограми може да се простите с някои заболявания като атеросклероза, амплитуди в кръвното налягане и заболявания на бъбреците и черния дроб.

Преди да преминете към диета със сокове, трябва постепенно да намалявате употребата на месо, а два-три дни преди да стартирате само със соковете, да се откажете от пърженото и пушеното месо, като постепенно го заменяте с порция сок.

Два дни преди старта на диетата вечерята ви трябва да се състои само от две чаши прясноизцеден сок. Можете да стартирате диетата, като направите един разтоварващ ден с помощта на два-три килограма плодове.

Схемата на диетата всеки трябва да избере самостоятелно в зависимост от особеностите на организма, както и от графика на работата и на почивките, а също така и упоритост в спазването на диетата.

Ако не можете да издържите само на сокове, можете да заменяте закуската и вечерята с две чаши прясноизцеден сок, леко разреден с минерална вода. На обяд хапнете нещо вегетарианско.

Ако имате желязна воля, можете да изкарате четири дни на сок, повече не се препоръчва, защото организмът не получава достатъчно вещества само от соковете.

За приготвянето на сокове използвайте само пресни плодове без дефекти. Изпивайте напитката веднага след приготвянето й, за да не загуби ценните си елементи.

При спазване на сокова диета можете да получите главоболие, временна слабост и сънливост. Не е изключено изостряне на гастрит и язва. Ако имате гастрит с повишена киселинност, не пийте ябълков, лимонов, портокалов сок, както и сок от нар.

Рейтинг

5 2
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
37748
37748
12.02.2016 16:29
Пише се възмУтя. Като ще поправяме грешки, е добре да се огледаме за своите собствени.
1
0
Анелия Василева
Анелия Василева
23.03.2015 01:08
И не е дори прясноизцедено, а прясно изцедени. Две отделни думи са
0
0
аз
аз
24.08.2012 18:02
Иринкеееее,възмОтя,хахахаха...
13
0
Ирина
Ирина
22.06.2011 23:52
Статията е чудесна, но не мога да не се възмотя на грешката в заглавието! ПрЯсноизцедени! Модераторите да обърнат внимание.
3
0