Може ли по-леката закуска да ни помогне да отслабнем

Може ли по-леката закуска да ни помогне да отслабнем

Постоянно се говори за това колко е важно да се закусва, но всъщност намаляването на количеството храна, което изяждаме сутрин, може да ни помогне да ядем по-малко през останалата част от денонощието, през която сме будни.

Колкото повече калории изяждаме на закуска, толкова по-висок е дневният ни калориен прием. Това е така както при затлъстели хора, така и при такива с нормално тегло.

Стартираме ли деня си с обилно ядене, организмът просто се настройва на такава вълна и на обяд също очаква голямо количество храна, а също така и на вечеря.

Хората с наднормено тегло и страдащите от затлъстяване би трябвало да обмислят намаляването на броя калории, които приемат на закуска, като лесен начин да подобрят своя дневен енергиен баланс.

Може ли по-леката закуска да ни помогне да отслабнем

Много хора с наднормено тегло и затлъстели хора, които се опитват да отслабнат, ядат твърде много по-късно през деня, обикновено дори малко преди полунощ.

Още по-зле е, че някои хора консумират вечерята си след полунощ или вечерят към осем-девет часа вечерта и преди да си легнат не могат да отминат с равнодушие хладилника.

Ако на закуска те приемат от 1/3 до 1/4 от общия брой калории за деня, това им помага да консумират по-малко калории при следващите хранения, тъй като не са толкова гладни.

Хората, опитващи се да отслабнат, трябва да бъдат по-внимателни по отношение на това което ядат, ефективно неутрализирайки ефекта от обилната закуска с по-леки хранения през останалата част от деня.

Хората, които приемат повече калории на закуска, имат по-висок общ калориен прием в края на деня. Обилната закуска наистина прави по-малко вероятно лекото похапване преди обяд, но това на практика не е достатъчно да компенсира калоричното ястие сутрин.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Цвети
Цвети
29.06.2014 10:18
Много вярно!
1
0
тони
тони
25.10.2015 21:25
глупости!
0
0