Визуализирайте ядене на плодове, за да отслабнете

Визуализирайте ядене на плодове, за да отслабнете

За да подобрите начинът, по който се храните, направете екшън план и си представяйте неговото изпълнение. Това ще помогне да постигнете целите си, твърди ново проучване.

Хората, които планират да ядат плод и визуализират самото действие на хапването са в много по-добра форма и много по-често хапват здравословно, твърдят учени. Самото представяне, че консумирате храната, ви кара в действителност да ядете два пъти повече плодове от обичайното.

Ако пък си направите "стегнат" план за това какво да включва дневното ви меню, то със сигурност ще постигнете намеренията си по-лесно, от всички останали, стремящи се към отслабване. До тези заключения стига професорът по психология Барбел Кнупър.

„Просто да кажеш на хората да променят начина си на хранене вече не действа”, казва Кнупър в свое изявление. "Тези техники за визуализиране са взаимствани от начините за мотивация в спорта. Атлетите например имат много ментални тренировки, по време на които си представят как постигат определени резултати. Оказва се, че на практика тези действия са много успешни", допълва още професорът .

Визуализирайте ядене на плодове, за да отслабнете

Ето защо изследователите сметнали, че умственото представяне на действията, свързани с покупка и консумация на определени храни, също би имало същия ефект.

Тезите били доказани от следния експеримент. Учените накарали 177 студента от университета МакГил, САЩ да се разпределят в две групи – първата била съставена от хора, които често консумират плодове, а втората от студенти, които не били големи любители на здравословното хранене.

Групата на студентите, неконсумиращи плодове, била помолена да направи план за дневно меню, в което задължително да присъстват плодове. След което били помолени да си представят как изпълняват плана си.

Така на края се оказало, че втората група за една седмица далеч задминала първата (любителите на плодове)по изядено количество плодове. Освен това студентите, приучили се на здравословен начин на живот, се чувствали в много по-добра форма.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати