gotvach.bg»Статии»Диети»Алкохолът след отслабване е противопоказен

Алкохолът след отслабване е противопоказен

РалицаРалица
Новак
2423
бутилки вино

Специалистите по хранене препоръчват след края на всеки сериозен опит за сваляне на килограми най-малко една година да се преустанови консумацията на алкохолни напитки.

Причина за това е, че веществата, съдържащи се в алкохола, вредят на обменните процеси, което от своя страна става причина за постоянен незадоволим глад, пише БГНЕС. Ето защо, след изтощителна диета, след която сме успели да свалим излишните килограми, е строго противопоказно веднага да се възобнови приема на алкохол.

До тези резултати стигат учени след мащабен експеримент. За целта след края на диета 340 души били разделени основно на две групи – първата употребявала спиртни напитки три пъти в седмицата и съответно втората не приемала никакъв алкохол. Така след края на проучването се оказало, че тези, които спазвали „сух режим“ успели категорично да запазят желаното тегло, докато при другите не се стигнало до такъв ефект.

Алкохолът е с високо калоричен. Той съдържа по седем калории в един грам алкохол. Само едно питие съдържа средно между 100 и 150 калории.

бира

Освен това прекомерната употреба на спиртни напитки е отговорна за редица заболявания. Болести на стомаха, дебелото черво, белия дроб, панкреаса, черния дроб и простатата са част от негативните последици от алкохола. Като цяло големите количества имат неблагоприятни последици за всички органи на човешкото тяло, както и за костната система.

Разбира се, някои напитки имат безспорен благотворен ефект върху организма. Чашка или две от любимото питие са основни виновници за подобряване на настроението, успокояване на нервите, повдигане на самочувствието и намаляване на агресията. Прекаляването обаче с количествата има доказано противоположни ефекти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати