Зодиакална диета

Зодиакална диета

Слабите места на Овена са главата, която често го боли, както и постоянното раздразнение и депресии, които го спохождат. Овенът има нужда от постоянна диета, която го предпазва от преяждане, прекаляване с алкохол. Необходими са му плодове и зеленчуци, трябва да набляга на целината, морковите, краставиците, карфиола и лимоните.

Гърлото и шията са слабите места на Телеца, който е предразположен към напълняване заради хранителните си пристрастия. Стабилна диета и активен начин на живот могат да го предпазят от затлъстяване. Пресни зеленчуци, черен дроб на риба [треска] са за предпочитане пред любимите на Телеца сладки и тестени изкушения.

Близнаците имат проблеми с костите на ръцете и с нервната система, страдат и от безсъние. Калцият и витамините трябва да присъстват в менюто на Близнаците. Те не са предразположени към напълняване, но е възможно да са алергични към морски дарове.

Ракът има проблеми със стомаха и белите дробове. Представителите на тази зодия не обичат да спортуват, но обожават сладкото и са предразположени към напълняване. Не е подходящо да ядат диня, тъй като имат склоност към отоци. Риба, ядки и бяло пилешко месо в комбинация с плодове и зеленчуци са идеални за тази зодия.

Зодиакална диета

Слабите места на Лъва са гърбът и сърцето. Повечето Лъвове обожават спорта. Обичат вкусната храна и алкохола, но лесно им устояват. За тях са полезни плодове от типа на смокини, грозде и сливи, които помагат за възстановяването на силите.

Девата страда от проблеми със стомаха и не обича активния начин на живот, но пък се грижи за здравословното си меню. Трябва да се избягва трудносмилаема храна. Полезни за Девата са сиренето и млечните продукти, както и зеленчуците. За Девата са много полезни разтоварителните дни с един вид продукти.

Везните страдат от проблеми с нервите и бъбреците. Не обичат активния начин на живот и са предразположени към ревматизъм. Всичко, което е обработено на пара, е полезно за Везните.

Скорпионът има две слаби места – това са слабините и гърбът. Представителите на тази зодия обичат да се хранят обилно и да пият големи количества алкохол. Обожават подправките, от които трябва да се лишат. Скорпионът трябва да забрави за мазното месо, ако иска да поддържа нормално тегло.

Стрелецът страда от проблеми с бедрата и ставите. Рядко възниква нужда от специална диета за този знак. От плодовете Стрелецът трябва да избира ябълки и да не набляга на бананите.

Слабите места на Козирога са коленете, кожата и костите. Менюто му трябва да включва богати на калций продукти. Добре е да се набляга на консумацията на плодове и зеленчуци и най-вече на грозде, диня и пъпеш.

Водолеят има проблеми с мускулите и прасците. Типичният Водолей спортува и се опитва да се храни правилно. Добре е в менюто му да са включени продукти, които съдържат желязо – елда, ябълки, бобови култури.

Рибата страда от проблеми със стъпалата и пръстите. Слабост в организма на Рибите е ендокринната система и проблеми с щитовидната жлеза. Полезни са продукти с високо съдържание на йод и калий - морски дарове и риба. Краставици, салати, диня, целина, боб, овесени ядки, аспержи и папая трябва да са в менюто на Рибите.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати