Не яжте пред телевизора, ако искате да отслабнете

Не яжте пред телевизора, ако искате да отслабнете

Ако обичате вечер да гледате филмче, докато похапвате и в същото време имате наднормени килограми, знайте, че проблемите ви идват от телевизора.

Наличието на телевизор в помещенията, където се яде, е сериозен фактор за увеличаването на апетита. А това води след себе си и появата на излишни сантиметри около талия, твърдят американски учени.

Подрастващите момичета, които имат телевизор в стаята си, са склонни да прекарват на едно място по-дълго време пред него.

В резултат на това те имат по-малка физическа активност и предпочитат да гледат любимите си предавания, вместо да спортуват или да извършват някаква друга дейност.

Освен това едва ли за някого е тайна, че телевизорът стимулира консумацията на вредни храни. Над 50% от децата между 5 и 9 години имат телевизор в стаята, като голяма част от тях са с наднормено тегло и сериозен риск от затлъстяване. Децата в тази възрастова група прекарват средно по три часа и половина дневно.

Припомняме ви и друго - че е по-добре да се храните в компания. Тъй като е установено, че жените, които се хранят сами качват по-лесно килограми.

Установено е, че семействата, които спазват традицията да се хранят заедно, намаляват риска от затлъстяване.

Ако имате проблеми с килограмите, нека ви помогнем с няколко съвета:

- Намалете порциите наполовина от това, което сте консумирали до днес.

- Яжте храни с ниска енергийна плътност - зеленчуци, плодове, нискомаслени млека, диетична извара, риба и нетлъсти меса.

- Хранете се често, по 4-5 пъти на ден.

- Избягвайте хранителен прием извън определените от вас часове за хранене.

- Забравете за бисквити, солети, чипсове и сладолед, кафе със сметана и капучино.

- Не пропускайте сутрешната закуска. Например твърдо сварено яйце, плод и чаша зелен чай с мед.

Спазвайте тези няколко прости правила, за да не сте сред двата милиона българи, които страдат от наднормено тегло, като един милион от тях са със затлъстяване. Наднорменото тегло се превръща в епидемия у нас, предупредиха здравни експерти.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати