Неусетно вталяване с малки порции

Неусетно вталяване с малки порции

Ако сте пробвали почти всички диети, които обаче така и не са дали нужния резултат, просто им обърнете гръб. Който и диетолог да попитате, всеки ще ви препоръча един изпитан начин, от който неминуемо ще се освободите от излишните килограми.

Изберете сами това което искате да ядете, направете менюто си разнообразно и подберете храните, от които организма ви има нужда, за да изглеждате добре и да бъдете здрави. Тайната е много простичка: ядете, каквото ви душа иска, но на малки порцийки и по-начесто.

Ето най-подходящите храни за такъв тип режим:

- Рибата е източник на пълноценни белтъци. Белтъците на рибата обаче са по-лесно смилаеми, отколкото тези в месото. Рибата съдържа и важни витамини - А, D, Е, В1, В2, В6, В12. Ако един път в седмицата се консумира някой от тлъстите видове риба, това помага в превенцията срещу болестта на Алцхаймер.

- Яйцата са източник на белтъчини и лутеин, съдействащ за доброто зрение. Предпазват от образуването на тромби, следователно намаляват риска от инсулт и инфаркт. 1-2 яйца дневно ще доставят на организма нужните витамини и минерали. Белтъкът държи ситост. Тоест сте намерили добро средство за поддържане на ниско тегло. Има изследвания, че консумацията на 6 яйца седмично намалява с 44% риска от рак на гърдата.

- Оризът е естествен източник на тиамин, ниацин, богат е на витамин B6, влакна. В него се съдържат желязо, фосфор, магнезий, калий, калций хром. Наличността на витамин Е в кафявия ориз е значително по-голяма, отколкото в белия, дори и да е обогатен.

- Пилешкото е най-здравословното месо с малко мазнини, богато е на белтъчини. Пилешкото предпазва от намаляване на костната маса. Добър източник е на селен и на витамини от В-група.

- Спанакът е източник на желязо, витамини С, А и К и антиоксиданти. Той предпазва от рак на правото черво, остеопороза и артрит. Освен това е богат на лутеин и е много нискокалоричен.

- Морковите са нискокалорична храна, съдържат само 8% въглехидрати. Богат източник са на каротеноиди - жълто-оранжеви пигменти, изпълняващи важна антиоксидантна функция в организма. Алфа-каротина и бета-каротина могат да се преобразуват в тялото във витамин А. Каротиноидите предпазват очите от вредни въздействия. В 100 г сурови моркови има 35 ккал.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати