Правилната диета

Правилната диета

Отслабването може да намали риска от развитието на много болести, които ви заплашват, ако страдате от наднормено тегло и затлъстяване, но не всички диети са ефективни.

Диетата, която е правилна и полезна за тялото, е тази, която спомага за дълготрайните промени в храненето и в която присъстват елементи от четирите хранителни групи.

Диетата, която следва средиземноморския начин на хранене, е много подходяща за тази цел. Тя предотвратява развитието на сериозни заболявания.

При средиземноморския начин на хранене се консумира голямо количество плодове, зеленчуци и различни видове зелени подправки – в неограничено количество.

Правилната диета

Вместо да добавяте много сол в ястията си, ако искате да са овкусени, добавяйте различни подправки, като ги комбинирате според вкусовите си разбирания.

Ограничете консумацията на червено месо и на алкохол. Консумирайте риба и птиче месо поне два пъти седмично. Морските дарове също се препоръчват.

В готвенето и за овкусяване на салати използвайте зехтин. Той съдържа много ценни вещества и не само че спомага за отслабването, но действа и разкрасяващо.

Друга диета, която действа добре на организма, е диетата на седемте малки порции. Тя включва плодове, зеленчуци и зърнени култури, които трябва да присъстват в половината от дневните порции.

Мазните храни се ограничават до минимум. Месото, което е разрешено, е само нетлъсто. Препоръчва се повишаване на физическата активност с цел по-добро кръвобращение.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
мария-2
мария-2
05.10.2011 22:23
Не, няма, хапвай си на воля.
0
0
Маргарита
Маргарита
14.09.2011 10:13
Има ли значение по колко грамаж ядем ?
0
0