Първа стъпка към отслабването - увеличен прием на вода

Вода

Водата има много важна роля в процеса на отслабване. Дори се нарежда на първо място сред помощниците за по-бързо и здравословно отслабване, най-вече поради качеството й да топи мазнини.

Ето и основните ползи, с които водата допринася за загубата на тегло:

Увеличава метаболизма. Изгарянето на калории изисква адекватно снабдяване с вода, за да може процесът да протича по-бързо и ефективно. Всъщност пиенето на вода е един от най-евтините и лесни начини да повишите обмяната на веществата. Изследване в Германия установило, че след прием на 500 мл вода метаболизмът се повишава с до 30 %. А колкото по-бърза е обмяната на веществата, толкова по-малки стават шансовете за натрупване на излишни килограми.

Намалява апетита. Изпиването на чаша вода преди което и да е ядене действа като спирачка за вълчия апетит. Това е така, защото стомахът ви се изпълва с вода, оставя по-малко място за храната и в крайна сметка ви кара да се чувствате сити с по-малко прием на калории. Отново проучване доказа, че тези, които 20-30 минути преди хранене изпиват по две чаши вода, впоследствие губят значително повече тегло от останалите, които не прилагат този метод в диетата си.

Отслабване

Изчислено е още, че тя спестява на организма средно 75 калории на хранене. Ако пресметнете това за всички храненета през деня в рамките на една година ще се окаже, че си спестявате 6.5 излишни килограми.

Безцветната течност е изключително полезна и за нормалното функциониране на черния дроб. Работата на този орган е да превръща натрупаната мазнина в енергия. Този процес е директно зависим от приема на вода в организма. Освен това тя подпомага и функциите на бъбреците.

Водата пречиства и от токсините. Тя изчиства всички системи и е най-добрата течност, която можете да приемате, тъй като има в състава си 0 калории.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Донка Карталова
Донка Карталова
10.07.2013 11:26
Ами не знам защо,но на мен водата не ми помага да отслабна изобщо.По принцип пия много вода.И не защото трябва,а защото много я обичам.Още със ставане от сън първата ми работа е да изпия една голяма чаша с вода,но ефект от отслабване няма.Е това е. Наздраве на всички,които обичат да пият много ВОДА
1
0