Какво ни пречи да отслабнем

Какво ни пречи да отслабнем

Има неща, които ни пречат да отслабнем, въпреки че изобщо не съдържат мазнини и въглехидрати. Те обаче методично се борят с усилията ни да станем стройни.

Това на първо място са големите красиви чинии. Ако чинията ви е голяма, вие без да искате, увеличавате порцията и не без удоволствие я изяждате докрай.

Оставете големите чинии за гости, а за себе си избирайте малки чинии и малки купички за супа. Ако не можете да се откажете от големите чинии, половината от чинията запълвайте със зеленчуци, една четвърт с картофи или пълнозърнеста филийка и една четвърт – с месо, риба или морски дарове.

Телевизорът ни пречи да отслабнем. Когато ядете и гледате телевизия, вие не усещате колко много изяждате. По този начин мозъкът не може да фиксира моментът на засищане и постоянно иска още.

Какво ни пречи да отслабнем

Това особено важи, ако гледате филми на ужасите, криминални сериали или неприятни новини – тогава мозъкът усеща, че сте под стрес, и иска да ви изкара от това състояние с някаква силна храна.

Ако все пак държите да гледате телевизия, докато се храните, отдайте се на предавания за природата и пътешествията – те са най-малко опасни в това отношение.

Не разглеждайте снимки на храна преди ядене, това разпалва апетита и вие сте в състояние да се натъпчете с какво ли не, докато във фантазията ви се сменят изображения на крехко месце със сос и нежен десерт с плодове и карамел.

Вместо да разглеждате такива снимки, почетете малко от любимата си книга или разгледайте собствения си албум от миналото лято – може би ще ви се иска това лято да изглеждате по-стройни.

Изхвърлете прекалено свободните домашни дрехи. Ако изядете вечерята си, докато сте с впити джинси или с вечерен тоалет, ще разберете колко е неправилно да се тъпчете като за последно.

Широките тениски, анцунзите и свободните рокли позволяват да се тъпчете, без да усетите притеснение. Носете дрехи, които не ви стягат, но и не висят отстрани, за да оставят място за увеличаване на габаритите ви.

Рейтинг

5 7
4 9
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати