Сладоледът не пречи на фигурата

Сладоледът не пречи на фигурата

Лятото е периодът от годината, през който се консумира най-много сладолед. Леденото изкушение за кратко време ни избавя от непоносимите жеги.

В сладоледа се съдържат големи количества минерални вещества, витамин А, В и Е, желязо, фосфор, калий и магнезий. Когато похапвате сладолед, той стимулира производството на хормона на щастието - серотонин. Така ставата по-весели.

Жените, които държат на фигурата си, трябва да бъдат спокойни и да си позволяват сладолед от време на време. Диетолозите успокояват, че той може да бъде разглеждан и като диетичен продукт - въглехидратите и мазнините в сладоледа се преработват с лекота от организма. Ако хапваме леденото изкушение в умерени количества и особено ако го приготвим самите ние, то може да се превърне в безценен източник на витамини, протеини и калций.

Сладоледът е полезен и за кожата. При директен контакт с нея, порите се свиват. Установени са и още ползи от сладоледа и най-вече този, приготвен в домашни условия. Въпреки, че повечето от домашните продукти се отличават с високо съдържание на мазнини, консумацията им е предвидена във всеки режим, целящ подобряване на здравето и визията.

Млякото и сметаната са основните съставки на сладоледа. За да бъде обаче той полезен за здравето, а не вреден за линията, може да се използват продукти, които не са източник на толкова много калории.

Така например за приготвянето на любимото лакомство със същия успех ще послужат и продукти с по-ниско съдържаниe на калории.

Независимо от калоричността, млечните продукти ще донесат на организма необходимите му витамини като А, D и В12, още калий и рибофлавин.

Ако гарнирате сладоледа с яйчен крем, той става безценен източник на протеини. Белтъците в сладоледа са бързо усвоими, с голяма биологическа ценност, съдържат голяма част от незаменимите аминокиселини.

Източник са на триптофан и лизин. Участват в цитоплазмата на всяка една жива клетка и имат отношение за добрия имунитет на организма.

В същото време само половин чашка сладолед доставя на организма 1/6 от необходимата му дневна доза калций.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
деидем
деидем
02.01.2014 19:04
Дабе ще отслабнеш ако ядеш сладолед ама друг път я да изяждаш по 3 чини на ден ще отслабнеш на куково лято
1
0