gotvach.bg»Статии»Диети»Сокотерапия за тонус и отслабване

Сокотерапия за тонус и отслабване

Сокотерапия за тонус и отслабване

Терапевтичните свойства на пресните плодове и зеленчуци са били известни на хората от векове. Соковата терапия е естествен начин за изцеление на тялото, поддържане на добро здраве и разбира се на тънка талия.

Зеленчуковите или плодовите сокове са богати на хранителни вещества и минерали и са много лесни за храносмилане, което ги прави идеална храна за оздравяващи хора.

Използването на сокове в диетите също е много полезно, тъй като хората консумиращи повече сокове по-лесно могат да свалят килограми от другите.

Най-добрите сокове са тези, които си изцедите сами, а не тези които може да закупите в магазините. Соковете, които са по рафтовете на магазините в картонени кутии, всъщност са по-бедни на хранителни вещества от прясноизцедените.

Плодовите сокове, които са много сладки трябва да се разреждат с вода. Това е особено важна за диабетици и хора с артрит и високо кръвно налягане.

Плодовата терапия е била успешно използвана за лечение на различни заболявания като хипертония, астма и кожни проблеми, припомнят от "Кулинарен уикенд".

За да има ефект от плодовата или зеленчукова терапия плодовете и зеленчуците трябва да се преработят заедно с техните влакна. Сокове от зеленчуци като зеле, спанак, домати, краставици и целина са били използвани за различни заболявания като пептична язва, бъбречни заболявания, екзема и безсъние.

Сок от цвекло например е много полезно при хора, които са анемични или имат разширени вени, а сокът от ябълка е полезен за хора страдащи от лош дъх в устата, запек, безсъние или колит.

Ползите от соковата терапия при мъжете и при жените е, че предотвратява преждевременото стареене на клетките на кожата. Различните плодови и зеленчукови сокове имат специфични лечебни ефекти, така че е по добре да потърсите това професионално мнение, за да можете най-добре да се справите със здравния проблем, които имате.

Целина е от едно семейство с магданоза и копъра всички те спадат към семейството на сенникоцветните. Листа от целина имат високо съдържание на витамин А, докато стъблата са отличен източник на витамини В1, В2, В6 и С и са богати на калий, фолиева киселина, калций, магнезий, желязо, фосфор, натрий и много незаменими аминокиселини.

Сокотерапия за тонус и отслабване

Хранителните вещества във влакното се отделят при изцеждане на сок, и те много подпомагат на движенията на червата. Употребата на целина винаги е свързвана с понижаване на кръвното налягане.

Има много важни минерали, които се съдържат в сока от целина и са много ефективни при борба с рака, както и добре балансират рН в кръвта на организма, неутрализирайки киселинността.

Целината е известна с това, че спира растежа на раковите и туморни клетки в организма. Естествения слабителен ефект пък помага за облекчаването на запек. Целината може да действа и охлаждащо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати