Gotvach.bg»Статии»Диети»Диетата на Лейля от Листопад

Диетата на Лейля от Листопад

Диетата на Лейля от Листопад

Турската актриса Гьокче Бахадър е звезда не само в родината си, но и на Балканите и във всички арабски страни. На върха я изстреля участието й в хитовия сериал "Листопад", където тя играе ролята на Лейля.

В началото на епизодите актрисата бе видимо закръглена, особено в сравнение с екранната си сестра Неджля.

В последния сезон обаче Гьокче е неузнаваема. Тя има фигура на топ модел и признава, че е отслабнала с 8 килограма, благодарение на специален режим. Какъв е той, актрисата споделя пред турския вестник "Сабах".

"От малка съм леко пълничка. Когато дойде Байрама, първото нещо, което ми идва наум, е баницата със сирене и сармичките на баба. Най-вълнуващото за мен на празника е да се съберем всички около трапезата. В този период бях пълничка. За да не напълнявам повече, не ми даваха допълнителни порции", откровена е Лейля.

31-годишната актриса, която е сгодена за колегата си Али Сунал от "Листопад", издава, че в момента тежи 55 кг при ръст 170 сантиметра.

"Спорт и диета са тайната на фигурата ми. От две години се занимавам с йога и пилатес. Те ми помогнаха да оформя тялото си. През последните 3 месеца пък спазвах диета, с която свалих 8 кг", допълва Бахадър.

Тя, както и много от турските знаменитости използват съветите на известния истанбулски диетолог д-р Нил Шахин Гюрхан. Ето какво меню препоръчва лекарката:

Диетата на Лейля от Листопад

- яжте много плодове и зеленчуци, които подсилват имунитета и са богати на витамин С, като моркови, тиква, ряпа, лук.

- консумирайте редовно богатия на желязо спанак с чаша изстискан сок от портокал.

- поне два-три пъти в седмицата яжте чесън – "антибиотика от природата".

- яжте всеки ден кисело мляко, особено в зимните месеци.

- суровите ядки също са особено важни за общото здраве през този сезон заради високото съдържание на омега-3 мастни киселини, магнезий, цинк и витамин Е.

- не ограничавайте въглехидратите – те са основният източник на енергия за тялото. Но ги яжте само на закуска.

- хранене се 5 пъти на ден. Три от порциите са по 300 грама, останалите – по 150 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest