Кои са най-опасните грешки в диетата
gotvach.bg»Статии»Диети»Кои са най-опасните грешки в диетата

Кои са най-опасните грешки в диетата

Кои са най-опасните грешки в диетата

Провалите в диетата са често явление. Изпитваме разочарование, когато диетата не дава резултат и се чудим защо теглото ни не помръдва.

Причините могат да бъдат няколко. Вижте кои са най-разпространените гафове в диетичните режими:

- Позволявате си "по изключение" десерт - например по случай рожден ден или друг много специален повод. Но ако се случва често, всяко парче сладкиш ви отдалечава все повече от начертаната цел да отслабнете.

- Ако на опаковката пише "обезмаслено", значи става за диетата - диетолозите съветват като цяло да се въздържате да купувате стоки, на които пише, че са нискомаслени или с нула калории.

Докато си похапваме нискомасления сладолед, не осъзнаваме колко захар е сложена в него, за да стане толкова вкусен. Повечето нискомаслени продукти са силно обработени.

Затова е по-добре да си намажете малко истинско масло, вместо да изядете половин пакетче, на което пише, че е с по-малко мазнини.

- Цял ден ядете здравословно и заслужавате награда в края му - ако наградата означава да изядете половин шоколад, една кутия сладолед, пакет чипс или да изпиете една-две халби бира, то моментално се опомнете!

Тези неща не са ви необходими, още повече след като цял ден сте успели да се придържате към здравословна диета.

- През деня сте спортували и в края му можете да ядете каквото си поискате - възможностите на физическите упражнения да повлияят на теглото са само 15-20%.

Затова хората, които мислят, че могат да ядат всичко, защото са започнали да изпълняват някаква спортна програма, грешат. Отслабването зависи 80% от начина на хранене и вниманието трябва да бъде насочено върху храната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ivana
ivana
22.08.2012 09:55
ужас просто нямам думи щях да умра не я почвайте ужас е !!!
0
0