gotvach.bg»Статии»Диети»Полезни навици за плосък корем

Полезни навици за плосък корем

Полезни навици за плосък корем

Една от най-честите причини за натрупване на мазнини в областта на корема е стресът. Стресът повишава нивото на кортизола – хормон, който спомага за натрупването на мазнини в областта на корема.

За да намалите напрежението, което се натрупва от негативни емоции, отделете само десет минути от времето си. Седнете удобно на спокойно място.

Вдишайте дълбоко и бавно издишайте. Това ще проясни мислите ви. Продължавайте да дишате дълбоко, като през цялото време се концентрирате върху изговарянето на думата „едно” при всяко издишване.

За да имате плосък корем, забравете за алкохола. Алкохолът е висококалоричен, а и често е в компанията на калорични мезета. Алкохолът увеличава нивото на кортизол и така се натрупват мазнините в областта на корема.

Полезни навици за плосък корем

Откажете се от цигарите, ако искате да имате плосък корем. Повечето пушачи, дори и слаби като цяло, имат натрупвания на мазнини в областта на корема.

Наблегнете на храните с полезна целулоза. Това положително влияе върху намаляването на теглото. Целулозата запълва стомаха и човек не усеща глад.

Консумирайте пълнозърнест хляб, овесени ядки, плодове и зеленчуци. Пийте много вода, особено преди цикъл. Това помага за отстраняване на подуването на корема.

Редовно се преглеждайте, за да отстраните вероятността от остеопороза. При остеопороза слабите кости на гръбначния стълб не могат да удържат теглото на тялото и това води до прегърбване, което от своя страна води до издуване на стомаха.

Редовно правете физически упражнения, а ако това е невъзможно поради липса на време, забравете за асансьора и се качвайте по стълбите независимо от това на кой етаж отивате.

Рейтинг

5 5
4 11
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати