Как да отслабнем и да се разкрасим през новата година

Как да отслабнем и да се разкрасим през новата година

Много хора отлагат свалянето на излишните килограми за след Нова година. Вместо обичайните обещания за сваляне на килограмите, концентрирайте се върху дванадесет задачи, които ще ви помогнат да осъществите тази цел през 2012 година.

Главният ви помощник в това отношение ще е сънят – това е първата ви задача. Ако не спите поне 7-8 часа, това предизвиква затлъстяване. Втората ви задача е да седите правилно, докато работите на компютъра.

Гърбът трябва да е изправен, тъй като това намалява болката в мускулите и гърба и намалява желанието за постоянно хапване по време на работа. Възползвайте се от всеки момент за почивка, това ще подобри общото състояние на организма ви.

Забравете за газираните напитки. Те са вашият враг в борбата с излишните килограми. Ако в газираните напитки ви привлича ободряващия ефект, заменете ги с кафе или чай.

Ако обичате да усещате мехурчетата по езика си, смесете газирана минерална вода със сок от лимон или портокал. Ако не можете да се откажете от газираното, намалете го до една чаша седмично.

Дишайте правилно. Ако забавите дишането си и направите няколко дълбоки вдишвания и издишвания, това ще помогне на мозъка ви да си почине.

Дълбокото дишане зарежда с енергия и защитава от стреса, който често предизвиква проблеми със стомаха. Не се хранете, когато не сте гладни. Това води до сериозни проблеми. Ако не можете без това постоянно да имате нещо в устата си, пийте повече зелен чай и дъвчете сушени плодове.

Не си лягайте, без да сте изчистили лицето си от грима, дори да сте много уморени. Отделете поне десет минути дневно за упражнения, това ще подобри външния ви вид и ще ви зареди с енергия.

Как да отслабнем и да се разкрасим през новата година

Ходете по-често пеша и карайте колело. Това не само спомага за борбата с излишните килограми, но намалява и нивото на стрес.

Не изразявайте никога съжаление, ако не го чувствате. Извиненията са полезни, но не прекалявайте, и ще се чувствате по-добре.

Носете по-често обувки без токчета. Обувките с високи токчета носят само проблеми и дискомфорт. Тялото на човека е устроено така, че при ходене се стъпва първо на петата, което е невъзможно с високи токчета. Мускулите на крака се използват неправилно, което води до болки в гърба, краката и бедрата.

Правете поне веднъж седмично нещо, което наистина искате да направите само за себе си, и то без да изпитвате вина за това. Това ще ви накара да се чувствате и да изглеждате по-добре, вместо да търсите постоянна утеха в сладкишите.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати