Лесни и евтини диети

Лесни и евтини диети

Всеки от нас в даден момент от живота си е искал или му се е налагало да свали няколко килограма. Няма нищо по - хубаво това да се случи бързо и възможно с най – малко средства. Ето няколко предложения за това:

Диета с грейпфрут и чай от глухарче

Грейпфрута е всеизвестен антиоксидант, съдържа множество витамини и е ниско калоричен. Чаят от глухарче пък помага на стомаха да се справи с обработката на мазнините и същевременно да се освободи по-бързо от тях. Много полезен е за бъбреците и се препоръчва на хора с подобен род проблеми.

Ето как да отслабнем с тези две неща: преди всяко хранене, хапвайте по половин грейпфрут, а след като приключите угощението, изпивайте една чаша чай от вълшебната билка. Грейпфрута спомага на стомашните сокове да се справят по – лесно със смилането на храната, а чая от глухарче да се освободи по бързо от нея. Прекрасното на тази диета е, че тя е лесна за прилагане, тъй като не се налага специално приготвяне на продуктите и спазване на досаден и ограничен режим на хранене. Подходяща е за деца и болни хора, защото не изисква промяната на дневното им меню, което в някой случаи е невъзможно.

Лесни и евтини диети

Включете в менюто си калорично изгарящите храни

Ще си кажете как така ще похапвам нещо, а то ще ми помага да свалям килограми? Възможно ли е това? Отговора е да. Няма как човек така е създаден, природата му изисква той да се храни, а защо това да не става с храна която унищожава калории. Калорично изгарящите продукти са такива храни, при чиито прием организъма на човек изгаря повече калории при преработката им, отколкото всъщност приема с тях. Такива храни са: праз лук, ягода, ябълка, тиква, целина, моркови, диня, карфиол, люти чушки, риба, натурален шоколад. Диетата с тях е повече от лесна, просто ги добавете към дневното си меню и хапвайки - отслабвайте.

Вода и фибри

Водата и фибрите са в основата на здравословното хранене и когато човешкия организъм трябва да изхвърли своите отпадъци също се нуждае от тях.

Фибрите биват два вида неразтворими и разтворим, което означава, че едните се разтварят във вода, а другите не. Въпреки това ние се нуждаем и от двата вида. Източници на разтворими фибри са ябълки, портокали, овесени ядки, ечемик, боб и моркови. Неразтворимите са трици, кафяв ориз и пълнозърнестите храни.

Типичната американска диета съдържа 7-8 гр. фибри в едно хранене, а Националният институт по онкология препоръчва по 20-35 гр. на ден. За повечето хора решението на проблема е много лесно, просто сменяйте белите храни с тъмни: бял хляб, бял ориз и бяло брашно с черен хляб, кафяв ориз и черно брашно. А създаването на добри хранителни навици в децата ви, ще ви се отплати за цял живот. Вярвате или не те ще започнат да предпочитат кафяв ориз и черен хляб.

Лесно е просто не изключвайте водата и фибрите от менюто си и ще останете изненадани. Същото е както с миенето на чинии. За да отстраним останалата храна се нуждаем от вода и веро, а за да отслабнем от вода и фибри.

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Абвгдеж
Абвгдеж
03.09.2014 12:25
А за колко време ?
2
0
тин-тин
тин-тин
27.02.2012 13:29
наистина има ефект
1
0