Топи ли оризовата диета килограми

Топи ли оризовата диета килограми

Оризовата диета е предназначена за бързо отслабване в рамките на 2 до 4 седмици. Тя много често е предлагана от диетолозите при лечение на затлъстяване, диабет, сърдечно-съдови заболявания, хипертония и бъбречни заболявания.

Изследванията, които прави нейният създател Уолтър Кемпнър, доказват, че наличието на тези заболявания е значително по – рядко срещано при хора, който често консумират ориз.

При спазването на тази диета, освен че трябва да увеличите количеството ориз което поемате, трябва да ограничите приема на сол, захар, храни богати на въглехидрати и високо съдържание на натрий, мазните и богатите на протеин храни.

Диетата обещава бърза загуба на тегло около 20-30 килограма през първия месец, последван от 2, 5-3, 5 килограма след това. А ако към нея добавите и подходящи упражнения, ефектът може да бъде поразяващ.

Топи ли оризовата диета килограми

Хубавото на оризовата диета е, че тя не включва в себе си само ориз, макар той да е основният продукт в нея. Диетата позволява консумацията на пълнозърнести храни, нишесте, плодове, зеленчуци, обезмаслени млечни продукти и храни богати на фибри.

Това което трябва да се отбележи е, че диетата не се препоръчва за хора, който имат проблеми с дебелото черво и нарушена бъбречна функция. Ако обърнете внимание на храните, който се консумират по време на тази диета, ще забележите, че те са с ниско съдържание на калций и витамин D, за това е хубаво да приемате веднъж дневно таблетка мултивитамин.

Оризовата диета започва с приема на 800 калории дневно, като те се увеличават постепенно и достигат 1200 дневно в нейния край. Експертите препоръчват диети, които включват прием на по-малко от 1200 калории дневно, да протичат под лекарско наблюдение.

Значително се намалява и приема на натрий от 7000 милиграма до 50 милиграма дневно, това води от своя страна до загуба на вода и рязко намаляване на апетита още в първите 48 часа. Ограничава се и приемът на протеини до 16-20 грама дневно.

Оризовата диета може да бъде много добър начален старт за по-здравословен начин на живот. Тя е една от най-популярните диети, на която са се подложили 18 процента от населението на тази планета. Ако още се чудите на каква диета да се подложите, то знайте, че оризовата е един доста удачен избор относно по-добро здраве и постоянна загуба на тегло.

Оризът, не само че извайва фигурата ни, но може и да бъде много вкусен. Затова ви предлагаме някои прекрасни рецепти за ориз. Ако искате да спазите по-стриктен режим, ето нашето примерно меню за 7-дневен режим:

Закуска: 1 варено яйце, 60 г варен кафяв ориз без добавки;

Обяд и вечеря: 90 г сварен ориз, 90 г варено месо от риба или пилешко, 1 домат.

За овкусяване на обедната или вечерната порция ориз може да използвате подправки като куркума, къри, шафран, които едновременно ще направят блюдото ви апетитно и вкусно и ще стимулират храносмилателния процес.

Веднъж или два пъти по време на режима може да си позволите варено мляко с ориз, подправено с 1 с.л. мед, малко сурови ядки или сушени плодове като стафиди и боровинки.

Други рецепти с ориз можете да намерите на посочения линк.

Рейтинг

5 7
4 7
3 1
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Загрижен
Загрижен
10.12.2015 04:26
На кое да вярваме сега?
Тя много често е предлагана от диетолозите при лечение на... и бъбречни заболявания.
Или
не се препоръчва за хора, който имат... и нарушена бъбречна функция.
4
0
хриси
хриси
28.03.2014 12:53
Аз използвах бял ориз "Басмати".за 10 дни свалих 5кг и се чувствах страхотно.1еите 2 дена бяха трудни,но ги преудолях.
11
6
аз
аз
30.09.2013 01:01
"...Ограничава се и приема на протеини до 16-20 грама дневно.", "...1 варено яйце...", "...90 г варено месо от риба или пилешко..." - тъпо...
2
1
netakabe
netakabe
24.08.2013 19:03
С една забележка: след като в храната липсва калций и витамин Д е редно да се добавят само те, а не мултивитамини. Вредата от мултивитамините е вече доказана.

3
1
уникална неграмотност!!!
уникална неграмотност!!!
11.07.2013 17:52
"Това което трябва да се отбележи е, че диетата не се препоръчва за хора, който имат проблеми с дебелото черво и нарушена бъбречна функция"

Който се пише за ед. ч.
а за мн. ч. се пише коИто!!
7
5
Теодора Кръстева
Това не е никаква печатна грешка, а чиста неграмотност. Разположението на двете букви е на съвсем различен ред от клавиатурата. Масово се грешат думите с "и" или "й". За съжаление, колкото и тъжно да звучи, неграмотността е честно срещано явление. А когато един народ е неграмотен, то той е мъртъв народ.... Държава пълна с прости хора, леки жени и комплексирани тарикати, незнаещи собственият си език, граматика и пунктуация. Бедни души, беден речник, богато въображение.
3
0
Пенка
Пенка
15.04.2014 11:02
Това се нарича заяждане! Естествено е да допускат подобни грешки,особено когато се сменя клавиатурата от латиница на кирилица. Нарича се печатна грешка,а не неграмотност,чак пък уникална.
10
8
Пепс
Пепс
17.06.2012 23:20
Страхотна диета! Лесна за изпълнение и с обещаващи резултати. Какъв ориз обаче се използва - бял или изцяло кафяв?
7
1
anna
anna
11.03.2012 20:16
Може ли да дадете примерно меню за тази диета?
24
4