Отслабва ли се с пиене на много вода

Пиене на вода

Когато решите да отслабвате чрез всякакви диети и упражнения е хубаво да знаете, че ключът към отслабването и красотата е водата. Тя покрива около 71 % от нашата планета, а ролята и за живота е неоспорима. Оказва се, че играе и голяма роля при отслабването.

Водата е важна при метаболизма за горене на мазнини – това е функция на черния дроб, която той извършва превръщайки складираните мазнини в енергия. Когато черният дроб отделя отпадъците за бъбреците, трябва да се има предвид, че те се нуждаят от голямо количество вода. Ако бъбреците нямат достатъчно вода, то черният дроб трябва да върши едновременно и двете дейности, което естествено се отразява на неговата продуктивност. Това означава, че мазнините няма да могат да се метаболизират бързо и ефективно, както ако бъбреците работеха без помощта на черния дроб. Оттук може да си направим извода, че водата играе важна роля за премахването на излишните мазнини.

Вода

Водата е онази сила, която държи ключа към красотата – освен, че е изключително важна при отслабването, тя изчиства замърсяванията от кожата, правейки я сияйна и чиста. Водата подмладява. Мускули, които разполагат с необходимото количество вода функционират по-добре и така тренировката ви е по-ефективна.

Разпределете консумацията на вода равномерно през целия ден. Не е здравословно да се пие голямо количество вода наведнъж. Разпределете си пиенето на 3 или 4 пъти дневно по една голяма чаша, а между тях пийте по-малки количества. Не оставяйте да се почувствате жадни, защото това значи, че сте се дехидратирали. Ако не можете да пиете само чиста вода, сложете си лимон. Така вкусът ще се промени, пък и е доста тонизиращо. Избягвайте другите напитки, защото все пак те съдържат излишни калории и захар, а вие определено не се нуждаете от това.

В първите дни може и да ви е трудно с голямото количество вода и съпровождащото го тичане в тоалетната. Знайте, че така тялото започва да се освобождава от водата, която е задържало. Ако продължавате да си осигурявате големи количества вода ежедневно ще се освободите от скритите водни запаси и ще се чувствате доста по-добре.

Рейтинг

5 5
4 4
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
валерия
валерия
10.09.2015 12:38
водата е чудо
1
0
митко
митко
19.09.2013 17:59
Правя аналогия с автомобила-тоест-автомобила е по важно да спре отколкото да тръгне по обясними причини Така и за тялото е по-важно да се очисти отколкото да се нахрани
2
3
svetla
svetla
27.05.2012 19:59
полезна на много хора ..
0
1
лидия
лидия
21.04.2012 19:38
много е хубаво че има хора който публикуват такива статии.тази статия 6те е полезна на много хора който искат да отслабнат
3
1