Ефикасни и лесни диети с елда

Ефикасни и лесни диети с елда

Диетата с елда е един от начините за постигане на стройна фигура и е абсолютно безопасна за здравето ви, просто не бива да я спазвате прекалено дълго време.

Елдата е богата на много вещества, които са необходими за нормалното функциониране на организма. Тя съдържа витамини Р и РР, витамини от В групата, фосфор, калций, кобалт, цинк, мед и други полезни вещества. Тя е два пъти по-богата на фибри от пшеницата, ориза и овеса.

Освен всичко друго елдата се приготвя бързо, евтина е, можете да свалите до 5 кг. Монодиетата с елда предполага хранене само с нея. Зърната се накисват във вряла вода, като пропорцията е една чаша елда на две чаши вода. Оставете ги да престоят за нощта. Така приготвена зърнената култура засища повече, защото изисква повече енергия за храносмилане. Така се запазват и повече полезни вещества. Освен елда можете да консумирате само айран с масленост с масленост 1%, не повече от литър на ден. Позволени напитки са и зелен чай и минерална вода. Приемайте витамини.

Ефикасни и лесни диети с елда

Старайте се последното ви хранене да е около 4 часа преди лягане. Ако ви е трудно да издържите толкова дълго, залъжете глада си с половин чаша айран. Той ще успокои стомаха и ще притъпи чувството на глад.

По време на тази диета не бива да консумирате сосове, сол и подправки. Солта задържа вода в организма, а подправките допълнително разпалват апетита. От време на време обаче посолявайте леко кашата с елда, защото липсата на сол може да доведе до главоболие и ниско кръвно налягане.

Нека диетата да продължава седмица, починете един месец и отново преминете на режим с елда.

Диетата не се препоръчва за бременни и кърмачки, хора с язва на стомаха и дванадесетопръстника, гастрит.

Излизайте от диетата плавно, включвайте продуктите един по един в своето меню – зеленчуци, риба, пилешко и плодове.

Плюсове на диета с елда са висока ефективност, в повечето случаи не води до отпадналост, не води до чувство на глад, освен че намалява килограмите, тя подобрява вида на кожата и бори целулита.

Рейтинг

5 4
4 4
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
TheBlackCat
TheBlackCat
28.03.2014 15:04
Хубава диета и направо пир в сравнение с това което по принцип ям :D За 8 дни 2кг минус. На 6 ден ми прималя и пречерня и хапнах малко супа с месо, че да мога да отида на равота:D
Иначе всичко го спазвах стриктно:)
0
0
аз
аз
24.12.2012 14:21
Маргис каза,че след четирите дни ще пише,но не е писала - дали е оживяла........;)
3
2
Andreev
Andreev
15.09.2012 20:36
Най-ефикасната диета на света!
0
0
маргис
маргис
14.06.2012 16:08
Да мога да кажа, че действа.аз съм вече трети ден. ям е и с прясно мляко и с кисело. смъкнала съм 2,5 килиграма. трудно е наистина,, но си заслужава.ще е карам само още 4 дни. после сигурно пак ще пиша.
0
1