Диета с подправки

Диета с подправки

Някои определени продукти помагат на организма да се отърве от излишните килограми. Същата функция имат и някои подправки, каквито има във всяко домакинство.

Използването им не само ще премахне допълнителното тегло, но ще спомогне и за изхвърлянето на токсините от организма. Затлъстяването освен до намаляване на самочувствието, може да доведе и до редица заболявания.

Лют червен пипер – действието на тази подправка е изпитано във времето, защото още от древността се използва за отслабване. Най-ценното му качество е ускоряването на метаболизма и изгарянето на мазнините. Така помага за извеждането на свободните радикали от организма, които пречат на загубата на килограми.

Диета с подправки

Женшенът има не само тонизиращо действие, но е и лидер при най-ефективните продукти, които спомагат за намаляване на теглото. Може да се използва в натурален вид или като хранителна добавка.

Отдавна е доказано положителното влияние на женшена върху процеса на отслабване. Ако решите да се възползвате от неговите качества, най-добре се консултирайте с лекар в какъв вид и количества да го приемате.

Канелата много ефективно помага за изгарянето на мазнините в областта на корема. Ако искате плосък корем, трябва да ядете храни с високо съдържание на канела.

Тя има свойството да намалява нивото на глюкозата в организма. Това спомага за загубата на обем в коремната област, тъй като именно промените в нивото на инсулин в кръвта предизвикват образуване на мастни наслагания на талията.

Ким – също като лютия червен пипер, той ускорява процеса на обмяна на веществата. Кимът е една от основните подправки на средиземноморската кухня и може да се комбинира с лют червен пипер във всякакви ястия.

Куркума – свойствата на тази подправка са открити още в древни времена. Нейното главно достойнство е свойството й да изхвърля вредните токсини от организма и да ускорява обмяната на веществата, което води до по-бързо изгаряне на мазнините.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Петя
Петя
15.04.2012 18:23
И без това обичам канела... Може да си направя едни солетки, оваляни в лют пипер и ким.
0
1