Диета с артишок

Диета с артишок

Артишокът е лесно смилаем зеленчук и поради ниското си съдържание на калории се препоръчва за включването в диети. Той е изключително богат на разнообразни хранителни вещества, фибри, антиоксиданти. Основните компоненти на артишока са вода, въглехидрати и фибри, минерали като натрий, калий и калций, витамини В1 и В3.

Препоръчваме ви диета с артишок, която е много лесна и трябва да се спазва три дни. Това не е монодиета, тъй като артишокът може да се комбинира с други продукти.

За закуска можете да хапнете някой плод, кафе с обезмаслено мляко, обезмаслено кисело мляко, можете дори да хапнете малко сирене с малко пълнозърнест хляб.

За обяд можете да си приготвите ориз с артишок, артишок с чушки или някакъв друг вид зеленчук. Можете да си приготвите различни рецепти с артишок, най-важното е да го приготвяте без мазнини.

За следобедна закуска можете да хапнете парче ябълка.

За вечеря си пригответе лека рецепта с артишок. Може да го приготвите с лимон или печен артишок.

Следващите два дни спазвайте същата насока на хранене, просто можете да променяте ястията с артишок.

Избягвайте употребата на сол.

Пийте по два литра вода на диетата и не я спазвайте повече от три дни. След като я приключите, започнете леко да увеличавате списъка на разрешени храни, но избягвайте пърженото и сладкото. Можете да направите почивка и отново да се върнете към тридневната диета с артишок.

Ако искате можете да добавите артишокът във вашето меню можете да си приготвяте чай от него. Кипнете вода в малка тенджерка и след като заври добавете няколко листа от артишок. Оставете да ври пет минути, а след това махнете от котлона и сложете похлупака за три три минути. Препоръчва се да приемате този чай три пъти на ден, след хранене.

Диетата с артишок е много добра, защото елиминира натрупаните мазнини, намалява холестерола и допринася за пречистване и детоксикация на организма. Артишокът помага на черния дроб и балансира кръвното налягане.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати