Пролетно пречистване на организма

Пролетно пречистване на организма

С настъпването на пролетта желанието за хубава фигура и добър тонус се усилва. За да изглеждате и да се чувствате добре задължително трябва да направите прочистване на организма.

Презаредете батериите и си осигурете красив и здрав външен вид за лятото. Ползата от детоксикацията са много. Подобрява се състоянието на кожата, косата и ноктите. Тенът става по-сияен, премахват се следите от умора и не на последно място организмът се пречиства.

Най-важното за детоксикацията е правилният хранителен режим. Забравете за сладкищите и захарните изкушения. Консумирайте мед като заместител на шоколад. Медът е известен със своя силен прочистващ ефект. Много добър начин за детоксикация е и масажът с мед.

Ограничете олиото, маргаринът, картофите, твърде солени и люти храни, мазните меса. Компенсирайте пържени и тежки храни с неограничени количества плодове и зеленчуци. Консумирайте месото във варен вид, извара с ниско съдържание мазнини.

Пролетно пречистване на организма

Водата играе решаваща роля при прочистването на тялото от токсини. Пийте много вода, старайте се да приемате поне по 2, 5 литра на ден. Пийте и прясно изцедени плодови сокове, те също са много полезни. Ограничете до минимум кафето и алкохолните напитки.

Започвайте деня си с чаша вода с изцеден лимонов сок. Това ще ви подейства ободряващо, пречистващо и ще премахне сънливостта ви.

Не пропускайте пролетното прочистване на организма и благотворното действие на пролетните плодове и зеленчуци. Готвенето на пара е идеалният начин да си приготвите зеленчуците. Наблегнете и на храни с ниско съдържание на протеини. Това са грах, леща, яйца и пиле. Между храненията може да похапнете ядки, които не са солени.

В началото, когато започнете прочистването може имате леко главоболие. В този случай масажирайте слепоочията с масло от лавандула, ако можете поспете малко.

Опитайте се да спазвате този режим поне две седмици. Няма да видите веднага резултат, но постепенно ще започнете да се чувствате, а и изглеждате по-добре. Препоръчително е и занапред да ограничавате количествата на храна, която приемате.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Винаги когато мога пия вода или чай с лимонов сок ,много е полезно и действа пречистващо на организма
2
0