Отслабване със салати

Отслабване със салати

Отслабване със салати

Диетите със салати не само спомагат за отслабването, но също така помагат при атеросклероза, хипертония, болести на черния дроб и жлъчните пътища.

Най-елементарната салатена диета препоръчва храненето със салати от сурови пресни зеленчуци и комбинацията им със салати от пресни плодове. Не се препоръчва консумацията на сол, а салатите могат да се овкусяват със съвсем малко зехтин или сметана и с лимонов сок и кисело мляко.

Диетите със салати действат подмладяващо и зареждат организма с витамини. Използват се всички зеленчуци без картофи и всички плодове без грозде, пъпеш и банани.

Със салатена диета за 14 дни се отслабва между 6 и 7 килограма. През първата седмица веднага след ставане се изпива една чаша топла вода с лимон, но без захар. Закуската е плодова салата от цитрусови плодове и зелени ябълки. Допуска се добавка на 1 чаена лъжичка сметана.

Отслабване със салати

На обяд и на вечеря се консумират салати от зеленчуци без сол, само с олио или зехтин и с лимонов сок. През деня е допустимо да се изпие един литър айрян, вода и зелен чай без захар - неограничено.

През втората седмица се спазва менюто от първата седмица, като на обяд се добавя 100 грама сварено нетлъсто месо без сол или риба. Диетата със салати подобрява състоянието на кожата и действа разкрасяващо.

По време на диетата не може да се комбинират плодове и зеленчуци в една салата. Най-добре е да се наблегне на суровите зеленчуци, но някои от тях могат да бъдат обработени топлинно, например тиквичките или морковите.

Допуска се само сваряване на продуктите, пърженето, както и консумацията на консервирани продукти, е недопустимо. Захарта е абсолютно забранена през двете седмици на диетата.

Диетата със салати е подходяща за лятото, тъй като плодовете и зеленчуците се усвояват бързо и усещането за глад бързо се завръща. В студеното време този глад се усеща по-силно, отколкото в жегата.

Диетата със салати може да ви спаси от депресия, тъй като солидното количество витамини, с което ще се заредите през тези две седмици, ще подобри състоянието както на тялото, така и на духа ви.

Ако страдате от гастрит или други стомашни заболявания, добре е да се консултирате със специалист, преди да започнете да спазвате диетата.

Рейтинг

5 8
4 1
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати