gotvach.bg»Статии»Диети»Пролетна диета за отслабване

Пролетна диета за отслабване

Пролетна диета за отслабване

За да се чувстваме комфортно през горещите месеци от годината, трябва да сме във форма. Зимата ни предразполага към стабилно похапване и понеже сме винаги с много дрехи върху себе си, когато дойде пролетта и започнем да се обличаме по-леко, забелязваме някое и друго килце, което се е настанило около корема и бедрата и което с радост ще ни развали лятната почивка.

Няма как това да се случи, защото само за няколко дена можем да влезем в мечтаната форма и да се чувстваме страхотно. Пролетта идва и ни донася пролетни диети, с които няма да сме гладни и в същото време ще отслабнем.

Като за начало с настъпването на пролетта трябва да оставим на страна мазните меса и тежките храни. Пролетта ни предлага много зеленчуци и плодове, които могат да доставят на организма ни достатъчно витамини.

Друго задължително условие е пиенето на много течности, като това не включва кафето. Дори би било по-добре да го изключите от менюто си. Пийте повече вода и зелен чай. Не изключвайте от менюто си млечните продукти – важни са за организма.

Ето и един режим, който можете да спазвате от 2 до 4 седмици и който ще ви помогне да свалите желаните килограми, въпреки че е по-добре да си направите индивидуален режим по вашия организъм и вашите нужди с помощта на диетолог:

Сутрин: Препечена филия (типов или ръжен хляб), чаша зелен чай (без подсладител), парче сирене (120 -130 г)

Късна закуска (към 10 часа): някакъв плод, ябълката е добър избор, ако предпочитате може и зеленчук

Обяд: Зеленчукова супа, печена пилешка пържола и за гарнитура сварен ориз без подправки или пресни зеленчуци.

Следобедна закуска: 1 – 2 обикновени чаени бисквити, чаша зелен чай, може и плод

Вечеря: Кисело мляко с малък процент масленост и плодове 1 – 2 броя.

Преди да започнете да се храните всеки път изпивайте по чаша вода. Ако спортувате редом с диетата, резултатът ще е налице съвсем скоро.

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати