Лунна диета

Лунна диета

Лунната диета ще ви избави от три килограма само за шест дни. Средният прием на калории дневно е 760 калории. Тази диета е периодична. Тя трае шест дни, но трябва да бъде повтаряна при всяко пълнолуние.

Идеята на лунната диета е да се гладува в периодите, когато организмът най-ефективно реагира спрямо намаляването на калориите в менюто. Това се случва в пълнолуние и по-малко – по време на новолуние.

Диетата започва три дни преди пълнолунието и продължава три дни след него. На практика пълнолунието е четвъртият ден от диетата.

През първия ден от диетата се консумират само сурови или сварени на пара зеленчуци. Не се допуска употребата на оцет, сол и зехтин, консумират се само зеленчуци без подправки.

Лунна диета

По време на втория ден от диетата се консумират само пресни ананаси, без нищо друго. Не е ограничено количеството на ананасите, но без захар те не са чак толкова привлекателни в големи количества.

На третия ден от лунната диета се консумират само сварени печурки и други видове гъби по избор.

На четвъртия ден е забранена каквато и да е храна. Може да се пият само прясно изцедени сокове от плодове и зеленчуци. Не се разрешава само пиене на бананов нектар. Може да се пие без ограничение вода и зелен чай.

По време на петия ден отново се консумират само ананаси, но пресни и без ограничение в количеството. По време на шестия ден се консумират само сварени гъби.

По време на лунната диета организмът се пречиства от токсини заради неограничената консумация на течности и нормализирането на водно-солевия обмен.

Плюсът на лунната диета е, че се нормализира обмяната на веществата покрай загубата на излишните килограми. Диетата е високоефективна, а в същото време е много къса.

Недостатъците на лунната диета се крият в това, че тя трябва да се повтаря при всяко пълнолуние. Освен това тя нанася сериозен удар върху организма поради недостатъчното разнообразие на продуктите, затова не трябва да се спазва повече от шест дни.

5 2
4 2
3 1
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
самотника
самотника
14.03.2014 18:47
можели нещо друго в место ананас например да е ябълка,портокал,мандарини или други плодове
0
1
Tintarela
Tintarela
25.10.2012 18:57
Може и с ябълки или банани, вместо ананас.
0
1