Шведска диета

Шведска диета

Шведската диета е предимно със съдържание на елда, но не изключва месото – в нея има и телешко, и пилешко, и риба. Освен, че е много вкусна и полезна, спокойно можете да включите елдата и в диетичното си хранене.

1. Ден първи – похапнете на закуска купичка каша от елда с чаша прясно мляко. Дори да ви се струва малко, това количество ще успее да ви засити до обяда, на който ви се полага отново чаша прясно мляко, салата от червени чушки, домати и лук и парче кашкавал. За вечеря салата от цвекло със сметана (нискомаслена), варени картофи, средни на големина – 3 бр., филия пълнозърнест хляб.

2. Ден втори – повтаряме закуската от миналата сутрин, но обядът е малко по-различен. За обяд трябва да се нахраните с варена риба - около 250 г и варени картофи със среден размер 2 бр. Вечерята е зелева салата с чаша прясно мляко и варено яйце.

3. Ден трети – за да се внесе малко разнообразие в този хранителен режим, на третия ден може да закусвате освен обичайната чаша мляко - филия пълнозърнест хляб и парче кашкавал. За обяд ще хапнете пилешко месо отново около 250 г, сок от ябълки и зеленчукова салата. Вечерята през този ден се състои от филия пълнозърнест хляб, парче кашкавал, чаша прясно мляко и около 150 г картофено пюре.

Шведска диета

4. Ден четвърти – днес вече организмът ви е поне малко привикнал с различното хранене, на което го подлагате и търпеливо си изчаква и трите хранения. За закуска през четвъртия ден ви се полагат 2 препечени филии пълнозърнест хляб с чаша ябълков сок. Обедното меню е каша от елда, портокали 2 средно големи, парче телешко месо. За вечеря трябва да похапнете салата от домати, лук и олио около 120 – 150 г, варен ориз 100г, и чаша прясно мляко.

5. Ден пети – разнообразието на закуската е през този ден - портокал и плодово кисело мляко. За обед си пригответе чаша чай, пилешка пържола, но задължително приготвена на скара с гарнитура от варени картофи около 100 г. вечерята е изцяло плодова – чаша портокалов сок, грейпфрут и ябълка.

6. Ден шести – първото хранене за деня се повтаря от първия ден на диетата – чаша мляко, купичка каша от елда, но за обяд си пригответе ябълка и портокал, варени картофи и варено телешко – и гарнитурата, и основното - не повече от 150 г всяко. За вечеря са предвидени – салата от зеле, грейпфрут, и варен ориз около 100 г.

7. Ден седми – закусете със задължителната чаша прясно мляко, но към нея добавете 150 г варен ориз. Обедното ви меню през този ден е варена риба 200г, варени картофи около 100г, чаша портокалов сок, и ябълка. За вечеря - пилешка [пържола на скара], зеленчукова салата, филия пълнозърнест хляб и чаша сок от ябълка.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати