Кои са най-ефикасните диети

Диети за отслабване

Ако вашият списък с желания за Нова година включва загубата на тегло, трябва да знаете, че всички диети не са създадени равни. С обещанието за бърза загуба на тегло идва по-бързото възвръщане на килограмите. Така че, кои диети наистина работят?

Експертите са съгласни, че най-ефективните диети са осъществими в рамките на продължителен период от време, но няма едно единствено решение за това. Това, което се смята, че прави "ефективна" диетата е, че след спазването и, килограмите ще се запазят за по-дълъг период от време и, че тялото ви ще се чувства добре след това. Това не означава, че най-ефективната диета ще бъде една и съща за всеки един човек.

Всяка диета, която ви кара да се чувствате гладни или уморени, може да работи временно, но няма да продължат дълго, защото вие не можете да сте в постоянна война със собственото си тяло т.е. постоянно да се чувствате лишени - сътрудничеството с нашите тела е това, което продължава и ви поддържа здрави.

Спорт и отслабване

За да бъде една диета ефикасна, тя трябва да бъде относително лесна, за да се следва, питателна, ефективна за отслабване и едновременно с това полезна за вашето здраве, да помага в борбата срещу диабет и сърдечни заболявания.

Като ефикасни се определят и диетите основани на принципа на разделно хранене. При тях, естествено хората усещат по-леко момента с лишението, защото всъщност те ядат всичко, с единствената разлика, че не смесват основните хранителни групи.

Най-ефикасните диети, според експертите са тези които се съчетават с подходящи и редовни упражнения. Това се основава на факта, че за да започнете да губите килограми ви е достатъчно да горите само 500 калории повече на ден. Логично е с упражнения да е по-лесно, така наистина можете да си спестите излишното лишение, без което няма как да минете щом сте на диета.

Не може да се пренебрегне и факта, че всеки човек е строго индивидуален и различен. Ефективната диета за едни, може да не се окаже толкова ефективна за други и обратното, за това потърсете специалист когато искате да сваляте килограми. Той най-точно ще определи вашето физическо състояние и здраве и най-вероятно бързо и точно ще определи най-ефикасната за вас диета.

Рейтинг

5 3
4 4
3 2
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати