Диета със сметана

Заквасена сметана

Направо не е за вярване, че съществува диета със сметана, която може да ви помогне да се сбогувате с няколкото излишни килограма след празниците.

Сметаната е една много полезна кисело-млечна рожба. Може да бъде няколко вида - незаквасена (или сладка), заквасена (или кисела), суроватъчна, шоколадова, фруктова и др. Сметаната е продукт от мляко, който съдържа изобилие от калций, витамините А и D и значимо количество микроелементи - все полезни вещества за човешкия организъм.

Сметаната съдържа и голямо количество белтъчини - 2.2%. В състава й проблем остават само мазнините, които са значително висок процент - от 15 до 45%. Оттук възникват споровете сред диетолозите, дали може да намери място в менюто на диетите, или не.

Успокоителното в случая е, че мазнините се усвояват лесно и това дава основание на лекарите да препоръчват сметана на хора, страдащи от затлъстяване и дори на тези със захарен диабет. Така че...имаме зелена светлина в полза на сметаната!

Разбира се, не се заблуждавайте, че могат да се поглъщат неограничени количества сметана. Диетата може да се прилага само за 1-2 дни. Това са по-скоро разтоварващи дни в рамките на седмицата.

Отслабване

Приложението й е елементарно:

400 грама сметана (с масленост не повече от 20%) се разделя на 5 приема. За деня трябва да се приемат и 2 чаени чаши чай от шипки. Можете да пиете вода само 10 минути преди приема на сметана.

Според специалистите полезността от употребата на сметана може да се характеризира в няколко направления. Обмяната на веществата се подобрява. Има и ефект върху вида на кожата - вие се чувствате свежи и тонизирани.

Ако огладнеете и не можете да издържите деня само на сметана, можете да изядете 3-4 орехови ядки или 1 несладък плод.

От сметаната се правят различни продукти като масло например. Използва се най-вече при приготвянето на ястия и в сладкарството, но ето че намира приложение и сред диетите.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Еди
Еди
27.02.2013 16:56
Сметаната е много вкусна и много полезна храна. Ако не прекалява с нея (а и с други храни) човек може да я консумира с удоволствие и с много ползи за здравето и визията си. Много обичам сметана :)
0
0