Отслабване с макробиотична кухня

Макробиотично хранене

Важно е да се храним, но е необходимо да избираме подходящите храни, за да бъдем здрави - това е добре познатият принцип на макробиотичната кухня . Едва ли можем да наречем макробиотичния режим на хранене диета. Тук говорим за поддържано и балансирано хранене, което ни доставя нужното за организма, без да прекаляваме и да се претоварваме.

Режимът на макробиотичното хранене си има няколко правила, които ако се спазват ще можете да запазите добра форма, да свалите килограми. Важно правило е да не ядете храна, която е останала от предишен ден. Този режим категорично не препоръчва газирани напитки, захар, шоколад и сладолед.

Стремежът на макробиотичния режим е да постигне равновесие в организма – да се изравнят Ин и Ян. Правилата за този вид хранене са измислени отдавна от Жорж Осава и се следват и до днес като придобиват все по-голяма популярност.

Тонус, здраве и щастие – принципите на макробиотичната кухня и хранене, но как да ги постигнем?

Много важно е да се избягват всякакъв вид преработени храни – силно препоръчително е да похапвате естествена, органична храна.

Макробиотична кухня

В макробиотичната кухня всякакви допълнителни витамини и добавки са забранени. Затова подбирането на правилната храна е от съществено значение. Отделните хранения не бива да съдържат всички възможни вкусове – по скоро е необходимо да бъдат сходни, например сладко-кисело.

Ако сте решили, че искате да отслабвате с макробиотичната кухня, трябва да следвате правилата и да бъдете стриктни – добре е да похапвате зърна в продължение на 7–10 дена по три пъти на ден. Можете да си ги приготвяте както намерите за добре – сварени или пържени, смлени.

За да бъде успешна т.нар макробиотична диета трябва в менюто ви да се съдържат над 70 % зърнени култури. Можете да разнообразявате храненето с плодове и зеленчуци. След като приключите храненето, трябва да хапнете малко туршия – също принцип на макробиотичната кухня.

Използвайте всичко от плодовете – от семките на ябълката може да се направи сироп, който да похапвате вместо компоти. От костилките на сливата, както и кайсиите можете да сложите да изсъхнат и да изяждате вътрешността вместо бадеми.

Рейтинг

5 0
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати