Отслабване през пролетта без нарушаване на здравето

АдминистраторАдминистраторДарт Вейдър / Автор
Отслабване

За поддържане правилната дейност на имунната система диетолозите съветват постепенно да се съкрати употребата на мазнини, които по принцип са тежка храна за организма. Трябва да се намалят и хранителните продукти под форма на полуфабрикати и консерви. Практиката показва, че през студените сезони те се употребяват в значително по-големи количества.

Бифидо-и лактобактериите, съдържащи се в киселомлечните продукти, няма да позволят на имунната система да „заспи”, но трябва да се избират нискомасленни млека, по възможност без нишестета и други консерванти в тях.

Зеленчуци

Консумирайте много пресни зеленчуци и плодове, изделия от цели зърна. Включете значими количества моркови, цвекло, зеле, ябълки. Постоянно, но в малки количества, яжте сурови орехи и слънчогледови семки.

Ефективно средство за укрепване на вашата имунна система е витамин С. Трябва ви значимо количество, но го приемайте от храни: цитрусови плодове, зеле, спанак, броколи, коприва, лапад, чай от шипка.

В пролетния период значима роля за безболезнен преход към топлия сезон играят двата микроелемента: цинк и селен. Главни източници на цинк са: - говеждото месо, бобовите, семките от тиква и др. Морските продукти, слънчогледовите семки и каши от цели зърна ще ви осигурят селен.

Картофи

Ако искате да спазвате диета за отслабване, ще трябва да ограничите, за да не кажем да забравите: хляба, алкохола, газираните напитки, шоколада, мармаладите и много още сладки и калорични храни; много солената храна, маринованите продукти; силните подправки.

Не се лишавайте от картофи (печени), риба, гъби, растително масло, малко орехи. Диетата си е диета, но организмът трябва да поема балансирана храна. В противен случай ще ви смаже пролетната умора, когато пролетта напредне още малко, а и трудно ще понесете после летните горещини.

В никакъв случай не забравяйте да пиете достатъчно вода.

Много хора през пролетта започват да пият препарати за отслабване. Това не е препоръчително. По-добре е да се храните с по-леки храни, да увеличите движението и да съхраните здравето си.

Рейтинг

5 2
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати