gotvach.bg»Статии»Диети»Отчаяние за бързо сваляне на килограми

Отчаяние за бързо сваляне на килограми

AdminAdmin
Дарт Вейдър
9494148112k
Отчаяние за бързо сваляне на килограми

Лятото е почти настъпило и всички хора отчаяно жадуват да свалят няколко килограма. Време е да включим на висока скорост и да направим нещо за това.

Спазвайте диети умно, не трудно

Този израз е изключително верен, когато стане дума за диети. Истината е в това - да не гладувате. Това е най – грешното нещо, което бихте могли да сторите, и то със сигурност ще повлияе зле на вашия организъм. Важно е просто да намалите похапването малко и тогава за определен период от време това ще се отрази.

Каквото и да пишат по вестниците, няма да свалите 10 килограма за седмица, но два може би и то дългосрочно.

Добре е в диетата си да включите и малко физически упражнения. Това ще запази мускулната ви маса и ще държи нивата на метаболизма в добра форма, което е изключително важно за вашата цел.

Определяне на дневната доза калории

Започнете със записване на всичко, което ядете през седмицата, до най – малкия детайл. Добавете сумата от калориите на всички храни накрая. Не забравяйте течностите. Първото нещо, което трябва да направите сутрин е да се претеглите без дрехи. Направете това през първия и последния ден от седмицата. Ако не сте покачили или намалили теглото си, разделете сумата от калориите на седем. Това число представлява вашия оптимален брой калории за деня.

След това извадете 500 калории от числото. Това е вашата нова дневна цел и доза. Ако вашата оптимална доза калории за деня е 2100, новата ще е 1600. Това разбира се означава, че може първия ден да приемете 1800, а следващия 1400.

Какво да консумираме, когато отчаяно искаме бързо да свалим килограми?

Отчаяние за бързо сваляне на килограми

Какво да ядем е почти толкова важно, колкото колко да ядем. Безалкохолни напитки, сладки или бял хляб, всички тези продукти, които имат така наречените празни калории, трябва да са първите, които да изчезнат от вашия хранителен списък. Консумирането на алкохол трябва да бъде сведено до минимум или да се премахне изцяло, не само защото съдържа много калории, а и защото може да навреди на ефективното горене на мазнини от вашето тяло.

Протеините са чудесно решение за този момент. Те не съдържат много калории, а и не се смесват с кръвната захар, както е при въглехидратите. Протеините също са много добър помощник за здрави мускули. Пилешки гърди, пуешко, телешко и риба тон са едни прекрасни източници на протеини.

Мазнините не са най – голямото зло, дори са жизнено необходими за организма. Последователите на Аткинс най – вероятно няма да се съгласят, но съществуват полезни мазнини като слънчогледовите семена, зехтина, също рибата е източник на качествена мазнина.

Фибрите са много важни за диетата, тъй като те придават чувство за ситост, и стабилизират нивата на кръвната захар.

Като заключение трябва да се спомене и друг фактор за бързото и здравословно отслабване. Не забравяйте, че е важно да имате пълноценен осемчасов сън. Също помнете, че трябва да пиете много големи количества вода, не сода, кафе или бира – чиста вода. Успех!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати