gotvach.bg»Статии»Диети»Отслабване заради здравословни проблеми

Отслабване заради здравословни проблеми

Отслабване заради здравословни проблеми

Прекалената пълнота не влияе добре на външния ви вид, а още по – лошо влияние има върху вашия организъм, затова трябва да се борите с нея и се налага сваляне на килограми, за да се избегнат здравословни проблеми. Индекса за телесна маса на хора, които страдат от прекалена пълнота е около 30 или по – висок, което води до много голям риск от сериозни заболявания като сърдечни болести или диабет.

Сърдечни болести и прекалената пълнота

Отслабване заради здравословни проблеми

Доказано е, че хората, които страдат от наднормено тегло, притежават по – висок риск за заболяване от сърдечни болести. Прекалено пълните хора имат по – високи нива на холестерола и високо кръвно налягане. Тези две състояния водят до увеличаване на риска от сърдечен удар или болести на коронарната артерия.

Наднорменото тегло причинява увеличаване на риска от сърдечни болести и поради факта, че увеличеното телесно налягане повишава налягането на стените на кръвоносните съдове. Ниско холестеролна диета или хранителен план щадящ сърцето биха помогнали за преборването с такъв проблем.

Диабета и прекалената пълнота

Повече от 90 % от заболелите от диабет всяка година са от диабет тип 2. В по – голяма степен това заболяване е причинено от нездравословен начин на живот. Хората, които страдат от наднормено тегло притежават по – висок риск за появата на тази болест. Хранителен режим, съставен за хора, които имат такъв проблем може да помогне за преодоляването му и за нормализиране на теглото.

Психологическо здраве: една от здравословните причини за отслабване

Повечето изследвания свързани с наднорменото тегло са базирани на физическото здраве, но едно от проучванията засяга депресивни състояния и психологически проблеми. Учените, занимаващи се с това изследване не са сигурни кое състояние се предизвиква първо, дали изпадането в депресия или наднорменото тегло. Убедени са обаче, че повечето хора, които страдат от прекалена пълнота страдат и от хронична депресия.

Ниска плодовитост: една от здравословните причини за отслабване

Изследване от 2007 година показва, че тийнейджъри имащи наднормено тегло, може да имат проблеми с плодовитостта за в бъдеще.

Други здравословни проблеми, причинени от наднорменото тегло

Един от възможните проблеми е ранния пубертет. Изследвания сочат, че при момичета с наднормено тегло периода на менструация настъпва в по – ранни години, което може да има доста лоши последствия като рак на половите органи.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати