Диетата на спящата красавица

Диетата на Спящата красавица

Плоският корем и идеално оформеното тяло е мечта и блян за всяка жена. Често обаче жените се фанатизират относно теглото и размера на дрехите си, и това, което е започнало като обикновена диета, се превръща в зависимост.

Фикс идеята за сваляне на килограми понякога има лоши здравословни последици.

Доста спорен е режимът на хранене, наречен „Спящата красавица”. Иначе казано, той направо си е опасен. Този тип режим или по-скоро – липсата на такъв, определено е каприз и вид подражаване на понякога нелепите модни тенденции.

Диета „Спящата красавица“ се гради на идеята, че не можем да ядем, докато спим. Затова и единственото правило при нея е, да спите, колкото се може повече. По този начин се забравя за яденето, а ако огладнеете, веднага трябва да си легнете.

Сваляне на килограми

Ако сте прекалено гладни, то предизвикайте заспиването със силна доза седативи (сънотворни). Когато попаднете под тяхното действие, вие не приемате никакви калории, следователно тялото ви е принудено да изразходва вече натрупаните такива.

Твърди се, че най-известният човек, придържал се към тази диета, е Елвис Пресли.

Негативите при „Спящата красавица” са много. От една страна, подобно бързо сваляне на килограми неминуемо ще е последвано от йо-йо ефект.

Среднощно похапване

От друга страна, има голяма вероятност подобно гладуване да ви убие. Голямото количество сън пък, предизвикано от несметен брой приспивателни, може да доведе до главоболие, вялост, психични и сърдечно-съдови заболявания.

Освен това, дори и да решите да пробвате подобен хранителен режим, няма лекар, който да ви предпише седативи, за да се преборите с излишните килца.

Трябва да знаете обаче, че повечкото, и най-вече – достатъчното сън, може да ви помогне да свалите някое и друго кило. Има доказана връзка между недоспиване и затлъстяване.

Недостатъчния сън през нощта увеличава нивата на хормоните, свързани с трупането на килограми. Това от своя страна предизвиква неустоимо желание за сладки или мазни храни, с които организмът да се справи с умората и липсата на концентрация.

Недоспиването може да бъде пагубно за здравословния хранителен режим. То води до така наречените „захарни пристъпи”, изразяващи се в прекаляването с храни като бисквити, шоколади и чипсове.

Ако желаете да отслабнете, то си осигурявайте средно между 5, 5 и 8, 5 часа сън на денонощие. Многото сън, както и недоспиването, неминуемо ще се отразят пагубно не само на тялото, но и на тонуса ви като цяло. Правете всичко в умерени граници.

Рейтинг

5 5
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати