Искате да свалите коремчето? Вижте как

Шкембе

Много хора се интересуват и питат по хиляди пъти своите диетолози и фитнес инструктори как да премахнат коремните мазнини. Ако все пак съществуваше средство, с което това да се осъществява бързо и лесно, откривателят му би бил много заможен търговец.

За премахване на коремните мазнини има едно решение, което експертите предлагат, а то е да се спазва балансирана диета с намалено количество калории и да се правят достатъчно физически упражнения.

Хранете се правилно

Коремни Преси

Истината е в това, че самият начин и навик на хранене може да доведе човек до състояние, в което да се интересува как тези мазнини да бъдат премахнати. Ако все пак успеете да намалите или изцяло да премахнете лошите навици, които са ви довели до това състояние, това е едно добро решение.

Преди всичко включете много плодове и зеленчуци в новия диетичен план. Те не съдържат много мазнини, притежават натурална захар и специфични витамини и нутриенти, от които вашето тяло се нуждае.

Важна стъпка е също намаляването на приеманите калории. Като цяло за да свалите килограми, включително и коремните мазнини, тялото ви трябва да изгаря повече калории, отколкото вие консумирате. Вместо да следвате обичайните си хранителни навици, започнете да консумирате половината от количествата, които сте консумирали преди.

Обърнете внимание на етикета на продукта, той ще ви помогне да разберете колко мазнини поемате. Храните с високо съдържание на мазнини би следвало да не присъстват в хранителния ви режим. Променете и начина на готвене. Вместо да консумирате пържени картофи, предпочетете печени с нискомаслено сирене.

Упражнения

Комбинирайте аеробни упражнения със силови упражнения. С тази комбинация тялото автоматично ще започне да гори повече калории, тъй като мускулната маса увеличава способността на тялото да изгаря повече мазнини. Мускулите започват да нарастват, и не само коремните мускули, цялото тяло започва да се чувства по – добре.

Упражненията, които правите за да се отървете от коремчето няма да бъдат достатъчни за да премахнете и „любовните дръжки”. Вашият тренировъчен план трябва да съчетава и двата елемента на тренировка – аеробна и силова. Аеробните упражнения включват:

• Бягане

• Танци

• Аеробика

• Плуване

Силовата тренировка може да се прави с гири или на спортни уреди, в зависимост от предпочитанията ви.Тренировъчният план трябва да се следва в 4 или 5 дена от седмицата, за по 30 или 40 минути всеки ден.

Имайте цел

Ако нямате цел, която да следвате, няма да знаете кога сте пожънали успех. Важно е целите да бъдат постижими. Не определяйте от самото начало цел като свалянето на 10 килограма например. По – добре е да следвате малки цели. Изберете цел от свалянето на 2 килограма, след като я постигнете, поставете за цел още 2, и още 2, и така докато станат 10.

Друг начин за поставяне на цели е с дрехите. Изберете любима дреха, която ви е малка и нека целта бъде достигната тогава, когато тя ви бъде по мярка.

Рейтинг

5 4
4 4
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Лили
Лили
22.03.2016 22:36
Никога, ама никога НЕ НОСЕТЕ ДРЕХИ С ЛАСТИК!
Дрехи с фиксирана талия посредством колан са мерило за това дали качваме или сваляме килограми.
И да не забравим, че такива дрехи обикновено са с кройка, придаваща по-строен и елегантен външен вид.
0
0
мария
мария
17.09.2013 02:00
това с любимите малки дънки,наистина е ефикасно!от личен опит Ви казвам!
2
0
МАЦКАТА
МАЦКАТА
14.06.2013 20:39
АЗ Я ПРОБВАХ И МНОГО ПОМАГА ПРОБВАЙТЕ И ВИЕ
0
0
tanya
tanya
12.04.2013 05:18
И каква е точно тази диета? Да ядем печени картофи вместо пържени?
0
0
Ивета
Ивета
11.04.2013 20:25
Определено ште опитам тази диета
0
0
Рая Шангова
Рая Шангова
07.04.2013 20:44
не съм я пробвала,но от съдържанието мисля,че ще помогне:D поне така се надявам
0
0

Свързани рецепти