Примерно меню за 6-седмична диета Шред

Диета Шред

Диетата Шред е абсолютния хит това лято. Наименованието и идва от английски – „шред” означава смалявам, остъргвам.

Шест седмичният хранителен режим е предназначен за хора, искащи да приберат дадени части от тялото, да се стегнат и да намалят носения размер. Не е предназначена за драстично сваляне на килограми. С диетата Шред се топят най-вече подкожните натрупвания.

Диетата Шред е позната още ката 6-10-2. В превод това ще рече: за 6 седмици сваляте 10 сантиметра от обиколката си и намалявате носения размер дрехи с 2 размера.

Хдиетичен режим Шред

Прилагайки този хранителен режим, ще отбелязвате резултатите не по кантара, а по размера на дрехите, който ще се смалява. При него, освен определения калориен прием и брой на храненията, е много важно да се приемат много течности. Задължителни са и кардио тренировките.

Диети

Диетата Шред протича в 6 седмици. Целта и е постоянно да провокира метаболизма, като същевременно хормоните се поддържат в балансирано състояние.

Докато тече диетата, всеки ден трябва да се храните общо по 6 пъти – 4 основни хранения и 2 междинни. Това, което ще включите в менюто си, зависи само от вас.

Единственото, което трябва да спазвате, е броят на храненията, да хапвате на всеки 3 часа и да следите калориите. Също така е добре изработеното меню да е разнообразно, с цел да не се успива метаболизмът.

Примерно меню за 6 седмичната диета Шред

Седмица 1: 6 хранения всеки ден:

Отслабване

4-те основни – по 300 калории всяко

2-те междинни - 100-150 калории всяко

Седмица 2: 6 хранения всеки ден; През нея се активира стопиралия метаболизъм

4-те основи - по 250 калории всяко

2-те междинни – по 100-150 калории всяко

Седмица 3: 6 хранения всеки ден; Препоръчват се супи, шейкове, сокове

4-те основни – по 200 калории всяко

2-те междинни - 100-150 калории всяко

Седмица 4: 6 хранения всеки ден; През тази седмица се допуска алкохол, до 3 бири седмично и 2 бяло вино, без 5-тата седмица

4-те основни – по 300 калории всяко

2-те междинни - 100-150 калории всяко

Седмица 5: 6 хранения всеки ден; Прочистване

Основната идея е да се пречисти черния дроб. Всеки един от дните се започва с чаша топла вода, като след това се редува с детоксикиращи сокове и задължително 1 чаша лимон с ленено семе или зехтин. Междинните закуски трябва да представляват твърда храна, около 100-150 калории.

Седмица 6: Последната седмица е идентична на първата, с подчертано разнообразно меню.

Рейтинг

5 3
4 3
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати