Гладувайте за висок имунитет

Гладувайте за висок имунитет

Гладувайте за висок имунитет

Гладуването се отразява много добре на организма не само от гледна точка на отслабване. Освен че ще прочистите организма си и ще свалите излишни мазнини, с гладуване ще укрепите имунитета си.

За тази цел не е необходимо да гладувате дни наред, особено ако сте заети с натоварваща умствена или физическа работа. Достатъчно е да го правите един ден седмично – това ще се отрази добре на имунната ви система.

Гладуването подобрява чревната флора, което се отразява много добре на храносмилателните процеси. Редовното гладуване, ако го правите по един ден всяка седмица, може дори да подобри обмяната на веществата в организма ви.

Според последни изследвания гладуването веднъж седмично може дори да удължи живота. Тъй като всички системи в организма са свързани, гладуването влияе върху всяка от тях по специфичен начин.

Гладувайте за висок имунитет

Промяната на начина на хранене и най-вече гладуването веднъж седмично води до промяна на някои от бактериите в чревната флора.

Това от своя страна се отразява върху обмяната на веществата. Освен че се подобрява, тя се и променя и това влияе силно върху работата на имунната система на организма.

Ако веднъж седмично си правите разтоварващ ден, в който не хапвате нищо, това може да ви се стори трудно първите един-два пъти, но след това ще го правите с удоволствие, тъй като ще усещате лекота.

Първият път, в който решите да гладувате един ден, е добре да не планирате извършването на усилена умствена или физическа работа. През деня пийте много течности - минерална вода, билков или зелен чай, които можете при нужда да подсладите с половин лъжичка мед.

Ако усетите, че буквално ви премалява от глад, направете си един айран и добавете в него една чаена лъжичка мед. Това ще ви подсили и ще ви помогне да довършите започнатото.

Следващата седмица ще ви е много по-лесно да направите процедурата с гладуването. Когато това ви стане навик, ще се чувствате много по-добре, а и няма да сте податливи на сезонни заболявания, тъй като имунната ви система ще укрепне.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Price
Price
26.12.2015 00:08
Пълни глупости! С глад НЕ се отслабва; единствено можеш да получиш язва! Тренирайте някакъв вид спорт, потете се и така ще отслабнете!
1
3
Darth Starkiller
Darth Starkiller
11.09.2013 02:04
Тъй, тъй! Заприличайте на Тиранозавър Анорекс, че повече да ви се смея.
2
4