Здравословна диета с кленов сироп

Кленов Сироп

Един от най-популярните методи за отслабване в последно време, е диетата с кленов сироп. С нея не само сваляте килограми, но и прочиствате организма си.

Диетата с кленов сироп е изключително здравословна, тъй като активно намалява мастните натрупвания и ефикасно елиминира токсините от тялото. Чрез нея можете да отслабнете с 5 до 10 кг. само за 10 дни. За разлика от други драстични хранителни режими, тази диета е подходяща за прилагане до четири пъти годишно.

Освен че действа благотворно на състоянието на организма, то диетата с кленов сироп влияе положително и на кожата, косата, работата на храносмилателната система, психическото и физическото състояние. Прилагайки диетата вие ще се снабдите с повече сила и енергия.

Когато прилагате диетата, ви е необходим кленов сироп клас A или C. Това е така, тъй като кленовият сироп клас A е най-богат на хранителни съставки. А разликата между клас A и С се състои в интензивността на вкуса, чистотата и качеството на почвата. Това от своя страна влияе и върху цената на продукта.

Основните хранения в този режим се заменят със специално приготвена напитка от кленов сироп, лимонов сок и вода. За приготвянето на тази напитка са необходими:

Диета с Кленов Сироп

2 супени лъжици кленов сироп, 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок, 1 щипка (1/4 лъжица) джинджифил на прах или лют червен пипер (чили), 300 мл. топла или студена вода.

Напитката се получава, като смесите всички тези съставки и разбъркате добре, до получаване на хомогенна смес. От нея се пият от 6 до 12 чаши (2 до 4 литра) дневно. При всеки позив за глад или слабост се изпива по една чаша.

Тази напитка дава на тялото и организма всички необходими витамини и минерали. Отсъствието на протеини по време на диетата пък подобрява и ускорява изхвърлянето на токсини от организма.

Най-важното, което трябва да се запомни е, че по време на диетата с сироп не трябва да консумирате никаква друга храна. Ако все пак почувствате необходимост, то добавете в менюто си ментов чай или негазирана вода, или се придържайте към следния режим:

Първи ден:

Закуска: плодов сок;

Обяд: бистра зеленчукова супа;

Вечеря: варени зеленчуци.

Втори ден:

Закуска: плодов сок или плодове;

Обяд: бистра зеленчукова супа с просо и варено жито (ечемик, ориз);

Вечеря: житни ядки, залети с оризово мляко.

Трети ден:

Закуска: плодов сок или пресни плодове;

Обяд: зеленчукова супа и малко протеинова храна от соя;

Вечеря: житни ядки, заляти с оризово мляко.

Диетата не трябва да продължава повече от 10 дни.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати