Не пазете така диета!
gotvach.bg»Статии»Диети»Не пазете така диета!

Не пазете така диета!

Диета

Спазването на диети не бива да се превръща в хоби, защото можете да навредите на здравето си. Знаем ли, обаче, какво не бива да правим? Много по-малко се говори за това кои са основните грешки, когато спазваме диети, и какво със сигурност трябва да избягваме.

- На първо място – гладът не е най-добрият ви приятел. Много голяма част от хранителните режими се основават именно на липсата на храна. Ако искате пълноценно и здравословно отслабване, трябва да сваляте килограми, като се храните редовно.

Може и да ви се струва прекалено, но истината е, че много момичета се разболяват от анорексия заради постоянното гладуване, на което са се подлагали и заради преследването на тънка талия. В тази връзка – яденето само веднъж на ден също е грешка. По този начин изяждате огромно количество храна, при това много бързо.

- Втората основна грешка, която се допуска, е спазването на грешен хранителен режим – дори да спазвате дадена диета съвсем точно, възможно е да не свалите и грам.

В този случай става дума за неправилно изчислен калориен баланс – за да успеете да свалите килограми, тялото ви трябва да бъде в калориен дефицит, тоест да приемате по-малко калории, отколкото горите.

Така организмът ще използва натрупаните мазнини за източник на енергия и вие постепенно ще се отървете от тях.

отслабване

- Бързият успех е лъжовен – за да свалите килограми, без това да носи каквато и да е опасност за вас, трябва да бъдете търпеливи. Бързият успех не означава непременно траен успех.

- Следващата грешка при спазването на диети е приготвянето на храната. Ако сте решили да си осигурите нужните въглехидрати с картофено пюре, имайте предвид, че освен тях пюрето ще ви донесе и калории.

По този начин ще нарушите правилото за калориен дефицит, което, както разбрахте, е една от основните грешки при спазване на диета. В случай че искате някаква разнообразие в менюто, трябва да сте убедени, че това няма да даде каквото и да е отражение на калорийните стойности.

- Не се ограничавайте само с един-единствен продукт – безспорно похапването само на ябълки ще даде резултат. Въпросът е, че организмът има нужда и от други храни и вие не бива да го ограничавате така крайно, защото може да се разболеете.

- Препоръчително е да избягвате така модерните хапчета за сваляне на килограми. Щом искате ефект, посетете специалист, който да ви помогне в изграждането на диета и започнете да спортувате по-активно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати