Топ 5 напитки, които ще ти помогнат да отслабнеш

Детоксикация

Всеки избира начина, по който да поддържа тялото си във форма. Някои спортуват, други спират да се хранят, а трети се възползват от чудодейния ефект на няколко напитки. Лятното време предполага приема на повече течности, което улеснява свалянето на излишните килограми.

Най-добрият и здравословен начин е да се комбинират спорт, консумацията на полезни за здравето храни и тези страхотни напитки.

Приемайте повече напитки от цитрусови плодове, който са изключително богати на антиоксиданти, които успяват да пречистят организма от вредните токсини. Полезни са още кореноплодните сокове от джинджифил и моркови, както и сокът от ябълки. Богати на фибри, тези плодове подпомагат функционирането на храносмилателната система. Освен това са и много богати на витамини и минерали.

Зеленчукови напитки

Плодовите сокове от круша или червена боровинка също са изпълнени с хранителни вещества. Богати на витамин С, тези плодове ще Ви помогнат да отслабнете и ще засилят метаболизма на тялото. Също така сокът от червени боровинки е изключително здравословен при инфекции на пикочните пътища.

Зеленчуковите сокове не отстъпват на плодовите. Те също са полезни и помогнат на тялото да влезе във форма. Така например напитка от зеле, броколи или карфиол могат да стопят мазнините в тялото, държейки токсините настрана.

Тези зеленчуци са богати на фитонутриенти, които подпомагат изгарянето на мазнините, ограничават възпалителните процеси, контролират кръвната захар, повишават метаболизма и други. Също са богати на антиоксиданти, които участват активно в борбата с вредните за организма свободните радикали. Те успяват да регулират хормоните в тялото.

Напитки

Зеленият чай от години е известен със своите многобройни ползи за здравето на хората. Неговият прием потиска апетита, регулира метаболизма и подпомага изгарянето на мазнините.

Не могат да се пропуснат и ползите на черното кафе. Важно е, разбира се, да се консумира умерено, защото така то успява да се бори със свободните радикали. Също се счита, че намалява риска от поява на някои видове злокачествени заболявания. Кофеинът стимулира обмяната на вещества, ускорявайки отслабването.

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати