gotvach.bg»Статии»Диети»Отслабване с просо

Отслабване с просо

МаринаМарина
Джедай
156160
Просо

Свалянето на излишните килограми не е никак лесна задача. Нужна е не само воля и амбиция, но и здравословно хранене, които няма да нарушат правилния ритъм на живот.

Много е важно човек да се насочи към правилния хранителен режим, към продукти, доставящи необходимия запас от минерали и витамини.

Такъв диетичен продукт е просото. Познат на света от преди 7000 години, просото е незаменима зърнена култура. А благодарение на своя състав то се счита за уникален, полезен и ефективен в диети продукт.

Просо с плодове

Това малко зърно е много богато на магнезий, който сам по себе си често е в дефицит в организма на човека. Особено при жените, подлагащи се на диетичен режим. Този елемент е от изключителна важност за функциите на организма и метаболитните му процеси.

В просото се съдържат и диетични фибри, които освен че регулират чревната перисталтика, поддържат и нормални нива на холестерола в кръвта. Това се осъществява и благодарение на наличния витамин В3 (ниацин) в просото.

В него се съдържа и богата гама от витамини от група B, които също допринасят за доброто здравословно състояние на човек, както и за сияйния му външен вид.

Отслабване

Богато и на витамин РР, просото помага и на кожата да изглежда жизнена и здрава. Желязото в него подобрява тена на кожата, калият - функцията на сърдечносъдовата система, а флуоридът в просото заздравява зъбния емайл. В просото се открива и манган, който участва активно в метаболизма, с което се подпомага усвояване на веществата и отслабването.

Просото не съдържа глутен и алергени, както и има нисък гликемичен индекс.

Всичките полезни вещества в тази зърнена култура, освен че ще помогнат на тялото да влезе във форма, ще подсилят и имунната му защита.

Просо може да се комбинира в различни плодове, зеленчуци, да се влага в разнообразни ястия, десерти, супи и други.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати