gotvach.bg»Статии»Диети»Изгаряне на мазнините с праскови и нектарини

Изгаряне на мазнините с праскови и нектарини

Праскови
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство-20%
Препоръчано за теб:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
28.00 лв.
22.40 лв.
Виж ››

Излишните мазнини, последвани от наднормено тегло и затлъстяване, са глобална епидемия, която обхваща хора от различни краища на света. Във всяка средно развита страна всеки 4-ти човек е засегнат в някаква степен от този наболял проблем. Той носи редица негативи, сред които увеличаване на риска от диабет и сърдечносъдови заболявания.

Ново проучване, проведено в университета в Тексас, САЩ, доказа безспорните свойства на прасковите и нектарините в борбата с мазнините.

Прасковите и нектарините са заредени с биоактивни съставки. Те неутрализират повечето негативните ефекти на затлъстяването, високия холестерол, инсулиновата резистентност и високото кръвно налягане. С подобни свойства се отличават и сливите.

Проучването доказва мощните свойства на тези плодове в борбата с метаболитния синдром. Редовният им прием намалява значително този риск. С него намалява и опасността от сърдечносъдови заболявания и диабет.

Тези си свойства те дължат на антоциана, хлорогеновата киселина, кахетин и кверцетин. Те въздействат директно върху мастните клетки, като по този начин ги деактивират. Действат противовъзпалително и променят активността на гените.

Отслабване

Освен всичко друго, тези плодове са богати на фибри, витамин С и калий. Те успешно се съчетават в менюто за добра физическа форма. Гликемичният им индекс е нисък - около 30. Нектарините обаче имат по-високо съдържание на захар от прасковите.

Положителните свойства на прасковите и нектарините се нуждаят от допълнителни проучвания и изследвания. Положителните им качества върху мастни клетки до момента са проучени само в лабораторни условия. Следващата стъпка е да се разкрият кои точно молекулярни механизми се крият зад свойствата им.

И все пак с консумацията на праскови и нектарини трябва да се внимава. Често, за да бъде продукцията примамлива за купувача, производителите използват химикали, най-вече за предпазване на насажденията от насекоми и болести. Тези плодове обаче са с тънка кожица. През нея минават лесно не само буболечките, но и пестицидите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати