Диета за засилване на имунитета

Имунитет

Диетологът доктор Джоел Фърам смята, че човек може да се предпази от десетки болести, само като храни правилно. Диетологът е разработил специална диета за укрепване на имунитета.

Доктор Фърам казва, че предложената от него диета трябва да се изпълнява в продължение на 2 месеца, за да засилите организма си в студеното време.

Освен че ще укрепи имунитета ви, диетата на доктор Джоел Фърам ще ви помогне и да изхвърлите токсините от организма си.

Овесени ядки

Закускаовесена каша, към която има добавени семена от чия, слънчогледови семки и горски плодове като боровинки и ягоди. Диетологът казва, че закуската трябва да е винаги гореща.

Обяд – салата, приготвена от зелени листни зеленчуци и домати. За обяд трябва да консумирате варено или печено пилешко месо в малки количества.

Вечерязеленчукова яхния, която е богата на най-различни подправки. Според диетолога вечерята ви винаги трябва да е топла.

При изготвянето на тази диета доктор Джоел Фърам се е опирал на 4 основни принципа. Специалистът съветва всеки човек, който иска да се храни, така че да бъде здрав, да използва същите принципи в ежедневието си:

Чия

1. Консумирайте повече храни, които са богати на витамини и минерали – в това число попадат зелените листни зеленчуци, домати, чушки, ягоди, малини и боровинки;

2. Консумирайте ядки, варива и семена – благодарение на тях ще изхвърлите мазнините, които сте натрупали, и ще станете по-енергични;

3. Консумирайте по-малко месо – животинските продукти стимулират производството на хормона IGF1, който може да доведе до повече складиране на мазнини. За това според диетолога месото трябва да съставя едва 10% от седмичното ви меню;

4. Дъвчете повече – последният съвет на доктор Фърам е всяка хапка да бъде дъвкана точно 25 пъти преди да бъде глътната. Причината е, че при дъвченето се освобождават силни ензими, които предпазват клетките, а оттам и целия организъм. Диетологът казва, че препоръчителните 15 дъвкания на хапка съвсем не са достатъчни.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати