Ябълковата диета носи и красота, и здраве

Ябълки

В желанието си да се сдобием с красива фигура, много от нас прибягват до определен хранителен режим. Но тъй като изобилието от диети става все по-голямо с всеки изминал ден, е добре да изберете такава, с която не само ще отслабнете, но също така ще ви се отрази положително върху здравето.

Ябълките са един от най-популярните плодове в нашата климатична зона. Притежават не само отлични вкусови качества, но също така и широка гама от витамини и други полезни вещества, които се съдържат в тях почти до края на зимния период.

Ябълковата диета може значително да се намали излишното тегло и да възвърне нормалния метаболизъм. Но не забравяйте, че при наличието на заболявания на стомашно-чревния тракт, преди да изберете ябълковата диета, имате нужда от консултация с вашия лекар.

Това е особено важно при болните от гастрит или язва на стомаха. Обикновено при наличието на такива заболявания консумацията на ябълки не е напълно противопоказна и с позволението на лекаря можете да изберете сладки сортове ябълки.

Диета с ябълки

При хипертония, сърдечно-съдови заболявания, болести на бъбреците, черния дроб и жлъчния мехур диетата с ябълка е позволена. Тя позволява да се контролира нивото на лошия холестерол, а и се явява отлична профилактика на атеросклероза.

Вариант за търпеливите и тези от вас, които имат воля, е едноседмичната диета с ябълки. Същността й се състои в това, че 6 дни трябва да се ядат само ябълки. Количеството им варира взависимост от деня на диетата. В първия и шестия ден можете да приемате 1 килограм. Във втория и петия ден - 1.5. Третият и четвъртият можете да стигнете до 2 килограма.

Освен това можете да пиете без ограничение минерална вода и зелен чай без захар.

Веднага трябва да уточни, че прилагането на този режим е доста труден, но резултатите след него са забележими.

Хубаво е, ако обичате да ядете печени ябълки. Защото те съдържат голямо количество пектин - много полезно вещество, което допринася за по-добро почистване на организма.

Рейтинг

5 4
4 6
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Касандра
Касандра
18.09.2013 11:29
Аз пък днес за закуска си нарязах 3 ябълки от които едната бе по-сладникава. Та отноно отзива на Ана: - Добавен от Ана на 2011-03-15
''От ядене на ябълки стърже корема и се сплитат червата, може да си умреш, какви са тия простотии ?''
Щом е в умерени количества мога да ти кажа, че е прекрасно. Не работя и стоя по цял ден вкъщи - движа се, но не колкото трябва. И от личен опит твърдя, че ябълките са доста полезни и имат ефект дори когато не си на ябълкова диета.
Успех на всички Ви! :)
3
0
Преслав
Преслав
05.05.2013 12:10
Наистина съм много довоелн от диетата. Още на четвъртия ден имате ефект. Режима е доста труден. Но пък ако имате воля ще свикнете лесно. Препоръчвам ви да пиете поне по 3 пъти на ден зелен чай (без захар) както пише и в диетата, защото има убодрителен ефект и няма да се чувствате оптаднали по време на диетата. Ако питате колко съм свалил немога да определя точно защото в близките дни ми се развали кантара но ориентировъчно около 2-3 килограма до 5-ти ден някаде а като цяло може би 4 не съм напълно сигорен. :)
0
0
любознателна
любознателна
07.04.2013 14:44
четете бе хора.не правете тъпи коментари.,,гладъ приятел и лекарство,,на лидиа ковачева.там е обяснено много добре какво,как и защо става,как се прави диетата и как захранването.правя го от 15г.пролет и есен по 15 дена и се чувствам много добре.разбира се важно е и движението.прочетете!от това няма да ви се преплетат червата.и успех!
0
0
Елеонора
Елеонора
12.11.2011 18:42
Имам един въпрос - след тези 6 дни, с каква храна трябва да се продължи ? Как ще запазим ефекта от диетата ?
2
0
Ели
Ели
14.06.2011 22:42
Всичко е полезно само в умерени количества и всичко е вредно, ако се прекали. От двадесет години ям всеки ден по една две зелени ябълки и се чувствам отлично.
1
0
катя
катя
02.06.2011 12:38
Не е вярно, аз мога да си живея и месец и нагоре само на ябълки, опитвала съм не по принуда, а защото дядо ми имаше градина с много ябълкови дръвчета. Стомахът ми е е в чудесно състояние и когато съм само на ябълки.
0
0
Ана
Ана
15.03.2011 15:44
От ядене на ябълки стърже корема и се сплитат червата, може да си умреш, какви са тия простотии ?
0
0