Диетата Веган преди 6

Веган преди 6

Диетата Веган преди 6 или още VB6 (Vegan Before 6) е създадена от Марк Битман. В своята книга Битман обяснява, че първо е започнал флекситарианската диета, но поради здравословни причини не успява да я прилага.

За спазването на флекситарианска диета е необходимо да се консумира най-вече растителна храна и да се отстрани месото от менюто. След като разбира, че няма да може да изключи месото напълно, Битман измисля и диетата Веган преди 6.

Хранителният режим включва консумация на веганска храна до 18 часа всеки ден, а след това, човек може да хапне и други продукти, но естествено без да прекалява с количеството.

Битман твърди, че този режим ще помогне на всеки да отслабне, а и не е никак труден за спазване, ако човек има желание да бъде във форма.

Хранене

Едно от най-хубавите неща в диетата е, че не е необходимо да смятате калориите, които сте погълнали през деня, защото режимът не ви дава никакво ограничение. Всъщност диетата Веган преди 6 има доста последователи, които твърдят, че за месец с това хранене човек може да свали 5 – 6 килограма.

Оказва се още, че загубата на килца не е единствената полза, която ще донесе хранителният режим – ако човек се храни като веган, избягва приема на много мазнини. Това, от своя страна, ще подобри състоянието на сърдечно–съдовата система, ще намали опасността от диабет и ще понижи значително нивата на холестерола.

Въпреки всички свои плюсове режимът на хранене Веган преди 6 има и своите недостатъци. Най-големият минус на диетата е, че след 18 часа човек може да се нахвърли на всякакви храни и да изяде огромни количества.

Според Битман най-важната част от режима е контролът – за да има ефект, човек трябва да умее да се храни балансирано и да не прекалява с количеството. Битман пояснява, че с този режим на хранене е успял да свали 15 % от теглото си – това го е спасило от диабет.

Според създателя тази диета е полувегетарианска и е чудесен вариант за хората, които не могат да се откажат да ядат месни продукти.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати