Как да свалим 3 килограма без глад само за седмица

Вода

Неприятна последица след множеството хубави спомени, които съпровождат празниците, обикновено е, че в първите работни дни на новата година има голяма вероятност някои от любимите ни дрехи вече да не ни стават. Експерти твърдят, че покрай коледните празници натрупваме между 3 и 5 излишни килограма.

За да сме отново във форма, се налагат спешни мерки, с които да се освободим от тях.

Начините да се свалят излишните килограми са много. За съжаление, повечето от тях изискват да сме гладни и недоволни. Гладът, както повечето диетолози съветват, не е решение.

Ако искаме да свалим поне 3 килограма без глад и то само за седмица, трябва да следваме три прости правила – да забравим сладкото, да се движим повече и да пием много вода.

Най-важното от гореспоменатите правила е веднага да премахнем всички захари от менюто си. Това са храни, които стимулират секрецията на инсулин, който е основният хормон, отговорен за складирането на мазнини в тялото.

Не е необичайно да се загубят до 2 килограма (понякога и повече) в първата седмица, след като сме загърбили всичко сладко. С всяко движение губим калории. Ако успеем да ги изгорим, тялото ни започва да си набавя необходимото от мазнините в организма ни. За тази цел не са необходими дълги пробези и тежко физическо натоварване.

Пазаруване

Можете например да забравите за асансьора. Не е необходимо и да ходите навсякъде с автомобила си. Дори и 10-минутна разходка може да ни помогне да изгорим калориите. Сега във всички молове има следколедни разпродажби. Ето перфектен начин да съчетаете полезното с приятното – хубава разходка и изгодно пазаруване.

Понякога една чаша вода може да премахне чувството на глад. Човешкото тяло се нуждае от поне 2 литра вода на ден. При нужда от хидратиране организмът ни изпраща сигнали до мозъка ни, които ние разчитаме като глад.

Така, ако ви гони глад между основните хранения, просто изпийте голяма чаша хладка вода. Това ще набави на тялото необходимото хидратиране и ще ограничи импулсите за нездравословно похапване и приемане на допълнителни калории между храненията.

Следвайки тези три прости правила, можем лесно да се отървем от натрупаните килограми по празниците и да си останем само с хубавите спомни от срещата с приятели и роднини около новогодишната трапеза.

Рейтинг

5 1
4 4
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Ааааааа
Ааааааа
05.12.2015 15:22
Няма да отслабнете, но поне няма да напълнеете. С вървене не се слабее! С пиене на вода - също. А за сладкото и по - общо въглехидратите всички сме наясно.
7
5
тина
тина
04.05.2015 21:44
това са глупости
9
10
Jordan
Jordan
25.03.2015 18:10
tova premahva li palaskite
0
4
Gabsi
Gabsi
25.01.2016 22:04
Премахва и прави плочки на корема. Майко мила :D :D :D
6
3
flora
flora
23.03.2015 17:33
Ne Sam sigorna no shte se postaraia naistina Iskam da otslabna
5
4
viki
viki
05.02.2015 15:42
shte provam
2
1
нели
нели
22.01.2016 14:22
Ще стане , ако се набляга основно на водата и малко се яде, основата е в яденето, тренировките и в огромна степен от метаболизма, защото може и да се яде и да не се пълнее, всичко е индивидуално,всеки трябва да намери баланса между яденето и колко калории са излишни и колко трябва да се спортува, но поне е здравословно да се стараем да избягваме въглехидратите., но не изцяло защото после всичко се наваксва много бързо като се лишава организма.
14
4