Наместете хормоните и отслабнете с този режим!

Отслабване

Човек трябва да внимава каква храна консумира, защото всяко едно хранително вещество, което доставя тя, се отразява на общото здраве на организма.

Така например желанието за намаляване на телесното тегло кара човек да се подлага на стриктна диета и много спорт. Оказва се обаче, че някои храни, макар и диетични, променят хормоналния баланс на човешкото тяло, така че не му позволява да свали и грам.

Истината се крие в определени хранителни продукти, които регулират хормоните в тялото и помагат в борбата с наднорменото тегло.

До хормонален дисбаланс се стига често в резултат на преживян стрес от ежедневието, както и пребиваването в замърсена околна среда, където токсините увреждат отделни органи и системи на организма. Налице са ситуации, които се отразяват на хормоните на щитовидната жлеза, които регулират метаболизма в тялото, стигайки се до затлъстяване.

Диетата за постигане на хормонален баланс и изчистване на излишните мазнини започва с двуседмична детоксикация на организма, която има за цел да премахне излишните хормони естроген и кортизол. По този начин се намаляват и възпалителните процеси в тялото.

Супа

Идеята е от менюто да се изключат алергизиращите храни. Нужно е да се избягват храни и напитки като кофеин, захари и алкохол. Препоръчва се същата съдба да сполети продуктите, съдържащи глутен, млечните храни, царевицата, картофите, маслото, портокалите, мандарините и грейпфрута.

През третата седмица се започва захранване с различни хранителни продукти, за да стане ясно към кои тялото проявява непоносимост. Така например, ако похапването на кисело мляко Ви образува газове, то трябва да го изключите от менюто си. И така до края на четвъртата седмица, когато трябва да сте наясно кои храни да не припарват повече до Вашия хладилник.

По време на диетата съветите на специалистите са насочени към стартиране на храненето с топла супа и салата, които да запълнят бързо празнотата във Вашия стомах. Също в ежедневието трябва да се пият много течности.

Храната в последващия период е хубаво да бъде богата на протеини, с по-ниско съдържание на въглехидрати, за да се поддържат стабилни нива на кръвната захар.

На такъв хранителен режим е базирана и средиземноморската диета. При нея се осъществява повишен прием на ядки, яйца, зърнени и бобови растения, плодове, зеленчуци, риба, мазнини. Целта е приетите протеини да стимулират разграждането на мазнините, както и да регулират нивата на кръвната захар.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати