Диета на Джени Крейг

Диета на Джени Крейг

Преимуществото на диетата на Джени Крейг е способността ѝ да помага на човек да намали телесното си тегло, но и да запази ефекта в бъдеще. И според различни проучвания се смята, че с този режим може да бъде свален поне 1 килограм на седмица.

Диетата на Джени Крейг се фокусира върху прием на 1200 до 2300 ккал дневно, като от тях 50-60% са въглехидрати, 20-25% белтъчини и 20-25% мазнини. Дневният калориен прием зависи от теглото на човека в момента на започване на режима, физическата му активност и естествено неговата мотивацията.

Специфичното при нея са консумацията на предварително приготвени ястия, които са в замразен вид за закуска, обяд и вечеря. Дори има и замразени десерти. Допълнително могат да се консумират и пресни плодове и зеленчуци, както и нискомаслени млечни продукти и пълнозърнести храни.

Диетата продължава толкова, колкото е необходимо, а при нея не съществуват забранени храни. Има случаи, при които човек постига целите си в отслабването само за 3 месеца, а в други е нужно да се спазва хранителният режим близо 2 години. Всичко зависи от умерената консумация и физическата активност в ежедневието.

Замразени храни

Началото на програмата на Джени е съставена от три основни хранения и една малка закуска. И след като се свалят половината от желаните килограми, всеки започва да приготвя сам меню от програмата два пъти седмично, след което остава на по-свободен режим. Важно е след това да не се върнат натрупаните килограми, като разковничето е да се спортува.

Едната от програмите е насочена и към хора с диабет от втори тип, т. нар. неинсулинозависим диабет. При него хората се поставят на определен хранителен режим, с прием на малко въглехидрати, контрол на кръвната захар и други стратегии за намаляване на телесното тегло.

И не на последно място, според програмата за отслабване на Джени Крейг е настройка на ума да мисли позитивно.

Всяка стъпка и примерно меню всеки трябва да получи след консултация с диетолог, за да се постигне 100 % изпълнение на програмата за отслабване на Джени Крейг.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати